Vítejte u našeho receptu na kynuté buchty plněné lahodným vanilkovým krémem. Tato sladká pochoutka je výborným způsobem, jak si dopřát něco sladkého, a co je nejlepší, můžete si je připravit sami v pohodlí své kuchyně. Připojte se k nám a naučte se, jak získat tyto nadýchané a vanilkově krémové buchty, které si zamilujete!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kynuté buchty plněné vanilkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 20 g čerstvého droždí
- 130 ml vlažného mléka (1/2 šálky)
- 20 g cukru (1 lžíce + 2 lžíce)
- 300 g hladké mouky (2 ½ šálky)
- špetka soli
- 40 g tvarohu
- 50 g másla
Plnění:
- 250 ml mléka (1 šálek)
- 20 g vanilkového pudinkového prášku nebo kukuřičného škrobu
- 1 žloutek
- 25 g cukru (2 lžíce)
- 1 vanilkový lusk
Ostatní:
- mouka – na posypání
- 1 vejce – na potíraní
- krystalový cukr – na zdobení
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: V míse kuchyňského robotu rozdrobte čerstvé droždí, nalijte vlažné mléko a přisypejte cukr – zamíchejte, pak nasypejte mouku, přidejte špetku soli, tvaroh a máslo – vyšlehejte a vypracujte těsto.
2. Mísu přikryjte utěrkou a nechejte 30 minut odpočívat na teplém místě, dokud těsto pěkně nevykyne.
3. Náplň: Do mísy nasypte vanilkový prášek nebo kukuřičný škrob a přilijte mléko – promíchejte, pak přidejte žloutek – dobře promíchejte.
4. Zbytek mléka nalijte do hrnce na sporáku a přisypejte cukr – vařte na mírném ohni, poté přidejte vanilkový lusk – zamíchejte a nalijte připravenou vanilkovou směs – míchejte, dokud nezhoustne, pak krém přelijte do mísy a přikryjte fólií.
5. Čistou plochu poprašte moukou a položte na ni vykynuté těsto, které rozdělte na několik částí.
6. Každou část těsta rozválejte na malý bochánek, pomocí formičky udělejte na konci otvor a položte je na plech vyložený pečicím papírem.
7. Ze zbylého těsta vytvarujte malá kolečka, která umístěte pod otvor, prsty dobře slepte a pomocí zdobicího sáčku naneste krém ve tvaru špiček.
8. Následně je potřete vejcem nebo jenom žloutkem, aby byly krásně zlatavé a posypejte krystalickým cukrem.
9. Pečte v předehřáté troubě 9 až 10 minut na horní/spodní ohřev při 220 °C.
10. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!