Skořicová klubíčka – vánoční cukroví

Představujeme recept na skořicová klubíčka, které jsou dokonalým spojením křupavé textury a teplé vůně skořice. Tyto malé kousky štěstí jsou ideální k podzimnímu odpolednímu čaji nebo jako originální pochoutka na vánoční stůl. Recept je navržen tak, aby byl příjemným zpestřením vaší domácí cukrárny.

Zdroj: Danula Vašíčková

Suroviny:

  • 250 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 2 balení kakaového pudinkového prášku
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 200 g Hery nebo jiného tuku na pečení
  • 1 vejce
  • Mandlové aroma podle chuti

Postup:

Příprava těsta

  1. Těsto: Smíchejte mouku, moučkový cukr, pudinkový prášek, prášek do pečiva, skořici, tuk, vejce a mandlové aroma do hladkého těsta.
  2. Chlazení: Zabalte těsto do potravinové fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.

Tvarování a pečení

  1. Tvarování: Na další den vyválejte těsto na dlouhé “hady” a nakrájejte na menší “součky”.
  2. Použití lisu na česnek: Tyto součky poté vkládejte do lisu na česnek a protlačujte na plech s pečícím papírem.
  3. Pečení: Klubíčka pečte při teplotě 160 stupňů Celsia po dobu 15-20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.

Recepty na oblíbené vánoční cukroví, které by nemělo chybět na vánočním stole

Závěr

Skořicová klubíčka jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte něco netradičního a neotřelého pro vaše chuťové buňky. Jsou skvělou ukázkou toho, jak mohou jednoduché suroviny vytvořit opravdový kulinářský zážitek.