Představujeme recept na skořicová klubíčka, které jsou dokonalým spojením křupavé textury a teplé vůně skořice. Tyto malé kousky štěstí jsou ideální k podzimnímu odpolednímu čaji nebo jako originální pochoutka na vánoční stůl. Recept je navržen tak, aby byl příjemným zpestřením vaší domácí cukrárny.
Suroviny:
- 250 g hladké mouky
- 100 g moučkového cukru
- 2 balení kakaového pudinkového prášku
- 1/2 balení prášku do pečiva
- 1 lžíce mleté skořice
- 200 g Hery nebo jiného tuku na pečení
- 1 vejce
- Mandlové aroma podle chuti
Postup:
Příprava těsta
- Těsto: Smíchejte mouku, moučkový cukr, pudinkový prášek, prášek do pečiva, skořici, tuk, vejce a mandlové aroma do hladkého těsta.
- Chlazení: Zabalte těsto do potravinové fólie a nechte přes noc odpočinout v lednici.
Tvarování a pečení
- Tvarování: Na další den vyválejte těsto na dlouhé “hady” a nakrájejte na menší “součky”.
- Použití lisu na česnek: Tyto součky poté vkládejte do lisu na česnek a protlačujte na plech s pečícím papírem.
- Pečení: Klubíčka pečte při teplotě 160 stupňů Celsia po dobu 15-20 minut, dokud nezískají zlatavou barvu.
Recepty na oblíbené vánoční cukroví, které by nemělo chybět na vánočním stole
Závěr
Skořicová klubíčka jsou tou nejlepší volbou, pokud hledáte něco netradičního a neotřelého pro vaše chuťové buňky. Jsou skvělou ukázkou toho, jak mohou jednoduché suroviny vytvořit opravdový kulinářský zážitek.