Vítejte v říši sladkých dobrodružství, kde se dnes vydáme na cestu k vytvoření dokonalé tvarohové rolády s třešněmi a kakaem, a to úplně bez nutnosti pečení. Tato lahodná pochoutka je nejen jednoduchá na přípravu, ale také plná bohatých chutí.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Krémová tvarohová roláda s třešněmi a kakaem bez pečení
Co budeme potřebovat:
Pro těsto:
- 400 g křehkých sušenek
- 4 lžíce kakaa
- 1 lžíce cukru
- 200 ml vody
Pro náplň:
- 500 g tvarohu (měkkého, pokojové teploty)
- 100 g másla (pokojové teploty)
- 8 lžic cukru
- mražené třešně – podle chuti
Pro polevu:
- 1 lžíce kakaa
- 1 lžíce cukru
- 3 lžíce vody
Další:
- kokosové vločky
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: rozemelte sušenky v mixéru a dejte je do hluboké mísy.
2. Přidejte kakao. Dobře promíchejte.
3. Rozpusťte cukr v horké vodě. Přidejte tuto směs do mísy s rozemletými sušenkami. Nejprve promíchejte lžící a pak vše hněťte rukama, dokud nezískáte “těsto” podobné plastelíně, elastické a nelepivé.
4. Připravte náplň: smíchejte tvaroh, 7 lžic cukru a měkké máslo, dokud nedosáhnete homogenní směsi.
Pokud je tvaroh hrudkovitý, můžete ho nechat přejít přes jemné sítko.
5. Rozmrazte třešně. Dejte je do síta a počkejte, dokud se nepřecedí veškerá šťáva. Poté je smíchejte s lžící cukru.
6. Sestavte roládu: Plochu pracovního místa pokryjte potravinovou fólií. Rozválejte “těsto” na ní do obdélníkového tvaru o tloušťce 5 mm (pomocí válečku).
7. Rozetřete směs s tvarohem po povrchu těsta, ponechte okraje volné.
8. Rozprostřete třešně na vrstvu tvarohu.
9. Stočte těsto do kompaktního válečku za použití potravinové fólie, začínaje u jednoho z kratších okrajů.
10. Zabalte roládu do potravinové fólie a dejte ji na 30-40 minut do mrazáku.
11. Připravte polevu: smíchejte cukr, kakao a vodu v malé míse. Ohřejte je 30 sekund v mikrovlnné troubě, aby se spojily a vytvořily homogenní směs.
12. Vytáhněte roládu z mrazáku. Odeberte folii z jejího povrchu. Ustřihněte rovně oba konce.
13. Polijte teplou polevou a posypte kokosovými lupínky.
14. Nakrájejte a podávejte!
Přejeme dobrou chuť!