Vítejte ve svém kulinářském dobrodružství plném chutí a jednoduchých receptů! Dnes vám představíme vynikající pokrm – cuketu plněnou masovou směsí se sýrem a česnekem. Tato lahůdka je nejen neskutečně chutná, ale také snadná na přípravu. Připravte se na zážitek, který potěší vaše chuťové buňky a zároveň ušetří váš čas!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Cuketa plněná masovou směsí se sýrem a česnekem
Co budeme potřebovat:
- 3 cukety
- 450 gramů vepřového masa
- ½ šálku strouhanky (doporučuji panko)
- ½ šálku parmazánu (nastrouhaného)
- 2 stroužky česneku (nasekané)
- 6 lžic rajčatové omáčky (protlak)
- 6 lžic mozzarelly (nastrouhané)
Jak budeme postupovat:
1. Cukety omyjte a rozkrojte na půlky podélně. Lžící vydlabejte semínka a nakrájejte je. Cuketové lůžko položte na plech vyložený alobalem nebo pečicím papírem.
2. Předehřejte troubu na 190 stupňů Celsia.
3. V misce smíchejte nakrájené maso z cuket, vepřové maso, strouhanku, parmazán a česnek.
4. Každou cuketu naplňte touto směsí a přidejte 2 lžíce rajčatové omáčky.
5. Zakryjte a pečte v předehřáté troubě asi 40 minut.
6. Odstraňte a posypte mozzarellou a pečte dalších 10 minut, dokud se sýr nerozpustí.