Vepřová panenka v anglické slanině

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřovou panenku obalenou v anglické slanině podávanou se smaženými novými bramborami.

Příprava delikátního jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře. Jemné maso, které se rozplývá v ústech obohacené o jemnou omáčku s křupavou přílohou smažených brambor.

Vepřová panenka v anglické slanině
Zdroj: Vaření je zábava

Vepřová panenka v anglické slanině

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Marináda:

  • 1 lžička plnotučná hořčice
  • 2 lžíce oleje
  • pár kapek balsamico ocet
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • pár kapek citronová šťáva
  • 1/2 lžičky cukru

Ostatní:

  • 600 g vepřová panenka
  • 125 g g anglická slanina
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • olej – na smažení
  • kousek másla

Směs:

  • 125 g g anglická slanina
  • 8 šalotky
  • 6 žampiony
  • 1 panák Napoleon
  • olej – na smažení

Omáčka:

  • 1 lžíce hladká mouka
  • 2 dl vývaru
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti

Příloha:

  • 500 g předvařené nové brambory v slupce
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • tymián – podle chuti
  • olej – na smažení

Na zdobení a posypání:

  • nať z jarní cibulky – podle chuti

Jak budeme postupovat:

1. Marináda: Do misky si dejte plnotučnou hořčici, přilijte olej, balzamikový ocet, pak dochuťte solí, černým pepřem, citrónovou šťávou a cukrem – promíchejte a marináda je hotová!

Vepřová panenka v anglické slanině
Zdroj: Vaření je zábava

2. Vepřovou panenku nakrájejte na silná kolečka a zabalte je do anglické slaniny, upevněte ji provázkem, aby se nerozpadla.

Vepřová panenka v anglické slanině
Zdroj: Vaření je zábava

3. Zbytek anglické slaniny nakrájejte na drobno, šalotku a předvařené brambory nakrájejte na poloviny a jarní cibulku také nakrájejte nadrobno.

4. Na pánev s rozehřátým olejem položte obalená kolečka vepřové panenky v anglické slaniny – smažte je z každé strany 3 minuty na mírném ohni dozlatova. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a nechejte slaninu jen zatáhnout.

Vepřová panenka v anglické slanině
Zdroj: Vaření je zábava
Vepřová panenka v anglické slanině
Zdroj: Vaření je zábava

5. Po smažení je přendejte do zapékací mísy, položte kousek másla, přikryjte alobalem a nechejte péct 10 minut v troubě při 80 °C.

6. Směs: Do stejné pánve vsypejte zbylou nakrájenou anglickou slaninu, nakrájenou šalotku a žampiony na půl, dále přilijte panák Napoleona – smažte společně a po usmažení přendejte na talíř.

Vepřová panenka v anglické slanině
Zdroj: Vaření je zábava

7. Omáčka: Potom do stejné pánve nasypejte hladkou mouku – promíchejte, postupně přilévejte vývar, dochuťte solí, černým mletým pepřem a omáčku nechejte zredukovat.

8. Příloha: Do pánve jsi také dejte předvařené nové brambory nakrájené na půl, dochuťte solí, černým mletým pepřem a tymiánem – smažte z každé strany dozlatova a dokřupava.

Vepřová panenka v anglické slanině
Zdroj: Vaření je zábava

9. Vepřovou panenku obalenou v anglické slanině podávejte se smaženými novými bramborami, jemnou omáčkou, přelité připravenou marinádou a zdobené jarní cibulkou. Hlavně s láskou, velkou chutí a půvabem.

Vepřová panenka v anglické slanině
Zdroj: Vaření je zábava

Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: