Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vepřovou panenku obalenou v anglické slanině podávanou se smaženými novými bramborami.
Příprava delikátního jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře. Jemné maso, které se rozplývá v ústech obohacené o jemnou omáčku s křupavou přílohou smažených brambor.
Vepřová panenka v anglické slanině
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Marináda:
- 1 lžička plnotučná hořčice
- 2 lžíce oleje
- pár kapek balsamico ocet
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- pár kapek citronová šťáva
- 1/2 lžičky cukru
Ostatní:
- 600 g vepřová panenka
- 125 g g anglická slanina
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- olej – na smažení
- kousek másla
Směs:
- 125 g g anglická slanina
- 8 šalotky
- 6 žampiony
- 1 panák Napoleon
- olej – na smažení
Omáčka:
- 1 lžíce hladká mouka
- 2 dl vývaru
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Příloha:
- 500 g předvařené nové brambory v slupce
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- tymián – podle chuti
- olej – na smažení
Na zdobení a posypání:
- nať z jarní cibulky – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Marináda: Do misky si dejte plnotučnou hořčici, přilijte olej, balzamikový ocet, pak dochuťte solí, černým pepřem, citrónovou šťávou a cukrem – promíchejte a marináda je hotová!
2. Vepřovou panenku nakrájejte na silná kolečka a zabalte je do anglické slaniny, upevněte ji provázkem, aby se nerozpadla.
3. Zbytek anglické slaniny nakrájejte na drobno, šalotku a předvařené brambory nakrájejte na poloviny a jarní cibulku také nakrájejte nadrobno.
4. Na pánev s rozehřátým olejem položte obalená kolečka vepřové panenky v anglické slaniny – smažte je z každé strany 3 minuty na mírném ohni dozlatova. Dochuťte solí, černým mletým pepřem a nechejte slaninu jen zatáhnout.
5. Po smažení je přendejte do zapékací mísy, položte kousek másla, přikryjte alobalem a nechejte péct 10 minut v troubě při 80 °C.
6. Směs: Do stejné pánve vsypejte zbylou nakrájenou anglickou slaninu, nakrájenou šalotku a žampiony na půl, dále přilijte panák Napoleona – smažte společně a po usmažení přendejte na talíř.
7. Omáčka: Potom do stejné pánve nasypejte hladkou mouku – promíchejte, postupně přilévejte vývar, dochuťte solí, černým mletým pepřem a omáčku nechejte zredukovat.
8. Příloha: Do pánve jsi také dejte předvařené nové brambory nakrájené na půl, dochuťte solí, černým mletým pepřem a tymiánem – smažte z každé strany dozlatova a dokřupava.
9. Vepřovou panenku obalenou v anglické slanině podávejte se smaženými novými bramborami, jemnou omáčkou, přelité připravenou marinádou a zdobené jarní cibulkou. Hlavně s láskou, velkou chutí a půvabem.
Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť!