Ořechové laskonky: Křupavé cukroví s karamelovou náplní

Pokud hledáte dokonalou chuťovou kombinaci ořechů, karamelu a lehkosti bílků, ořechové laskonky jsou tím pravým dezertem pro vás. Tyto lahodné kousky budou bezpochyby hitem každého stolu!

Zdroj: Dagmar Šebková

Ingredience:

  • 6 bílků (cca 30 g na jeden bílek)
  • 420 g cukru písek
  • 120 g mletých ořechů
  • 30 g hladké mouky

Krém:

  • Karamelizované salko
  • 250 g másla

Příprava:

1) Příprava těsta: Nad párou vyšleháme bílky do pevného sněhu. Postupně za stálého míchání přidáváme cukr písek, mleté ořechy a hladkou mouku. Směs musí být hladká a dobře promíchaná.

2) Příprava krému: Karamelizované salko smícháme a vyšleháme s máslem do hladkého, nadýchaného krému.

3) Sestavení laskonek: Připravenou směs bílků rozdělíme na menší porce a na plech s pečícím papírem tvarujeme laskonky. Pečeme dle potřeby a vlastního uvážení, dokud nejsou zlatavě hnědé a křupavé. Po vychladnutí spojujeme dvě laskonky krémem.

Čtěte také:

https://primainspirace.cz/2023/10/16/vanocni-cukrovi/

Závěr:

Ořechové laskonky nabízí dokonalou kombinaci křupavého obalu a bohatého krému. Jsou ideální pro všechny sladké chvíle a jistě potěší všechny milovníky ořechů a karamelu.