Ochutnáte rádi něco neobvyklého a slaného? Máme pro vás nápad na předkrm, který vás okamžitě zaujme – slané palačinky plněné chutným mletým hovězím masem a vajíčkem. Tato lahodná kombinace se stane hit na vašem stolu, a to rychle a snadno!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Slané palačinky plněné mletým hovězím masem a vajíčkem
Co budeme potřebovat:
- 3 vajíčka
- 240 ml mléka
- 80 ml vody (teplé)
- 120 g hladké mouky
- 60 g másla (rozpuštěného)
- 1/4 lžičky soli
- olej (na vymazání pánve)
- 450 g mletého hovězího masa
- 1 cibule (středně velká, jemně nasekaná)
- 3 vajíčka (tvrdě uvařená)
- 1 lžíce vývaru (nebo majonézy)
- sůl
- pepř
- zakysaná smetana (na podávání)
Jak budeme postupovat:
1. V mixéru smíchejte vajíčka, mléko, vodu, mouku, máslo a sůl. Zpracujte dohladka (pokud nemáte mixér, můžete ingredience našlehat lžicí). Zakryjte a dejte do lednice na 1 hodinu.
2. Rozpalte pánev na středním ohni a vymažte ji olejem. Nalijte 60 ml těsta a kruhovým pohybem pánví zajistěte, aby spodní část byla rovnoměrně pokrytá těstem. Když je spodek světle hnědý (po zhruba minutě nebo méně), uvolněte palačinku špachtlí, otočte a opékejte druhou stranu. Přesuňte na talíř. Opakujte s ostatním těstem.
3. Aby vám vajíčka tvrdě uvařená vyšla perfektně, dejte je do hrnce a zalijte studenou vodou. Ujistěte se, že vrchní část vajíček je ponořená minimálně o jeden palec vody. Přivedete vodu k varu, přikryjete a stáhnete z ohně. Nechte vajíčka odpočívat po dobu 15 minut. Poté vajíčka vložte do mísy s studenou vodou. Jemně nasekejte nebo nastrouhejte.
4. Zahřejte velkou pánev na středně vysokou teplotu. Přidejte mleté hovězí maso a cibuli, smažte dokud maso není světle hnědé a dobře uvařené (není třeba přidávat olej). Občas ho otočte, aby pěkně zezlátlo. Ochuťte solí a pepřem. Pokud má maso vysoký obsah tuku, můžete odstranit část tuku.
5. V misce smíchejte uvařené mleté hovězí maso a vajíčka. Přidejte vývar nebo majonézu, aby náplň lépe držela pohromadě, dobře promíchejte.
6. Na střed každé palačinky dejte pár lžic náplně.
7. Složte levou a pravou stranu k náplni.
8. Přeložte dolní stranu palačinky přes náplň.
9. Srolujte palačinku kolem náplně.
10. Palačinky můžete před podáváním opéct (nepovinné). Na velké pánvi rozehřejte máslo a opečte palačinky, dokud pěkně nezezlátnou. Podávejte se zakysanou smetanou.
Hotovo! Dobrou chuť! 🙂
Inspiruje se i našim receptem na sladké palačinky:
Lahodné domácí palačinky s ovocem a vanilkovým mascarpone krémem