Krok za krokem vám představíme skvělý recept na šneci s jablečnou náplní a polevou. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutných šneků ocení všichni.
Šneci s jablečnou náplní a polevou
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Těsto:
- 1 balíček sušeného droždí 7 g nebo 20 g čerstvého droždí
- 250 ml vlažného mléka – (1 šálek+1 lžíce)
- 100 g cukru – (1/2 šálky)
- 500 g pšeničné mouky – (4 hrnky+2 lžíce)
- 1 špetka soli
- 1 vejce
- 80 g změklého másla
Jablečno-skořicová náplň:
- 4 středně velká jablka
- 100 g cukru – (1/2 hrnku)
- 2 lžičky skořice
Ostatní:
- mouka na – vysypání plochy
- 50 g měkkého másla – na potírání
Poleva:
- 150 g moučkového cukru – (1 ¼ hrnku)
- 3 lžíce mléka
Pokyny k pečení:
– pečte: 180 °C po dobu 20-25 minut na horním/spodním ohni
– pečte: 160 °C po stejnou dobu
Jak budeme postupovat:
1. V míse kuchyňského robotu rozdrobte droždí, přilijte vlažné mléko a přisypejte cukr – vyšlehejte, pak nasypejte mouku, přidejte špetku soli, rozklepnuté vejce a měkké máslo – vypracujte těsto.
2. Potom mísu přikryjte fólií a nechejte 1 hodinu kynout na teplém místě.
3. Mezitím nakrájejte očištěná jablíčka na kostičky a přendejte je do mísy, dochuťte je cukrem a skořicí – promíchejte a nechejte chvíli odležet, jablíčka pustí šťávu.
4. Po 1 hodině vysypejte čistou plochu moukou a položte na na ní vykynuté těsto, které rozválejte válečkem.
5. Rozválené těsto potřete po celé ploše měkkým máslem a pak na něj pěkně rozložte jablíčka s cukrem, se skořicí a polijte šťávou, kterou pustili – srolujte do rolády a konce slepte, aby se nerozpadla.
6. Následně ji nakrájejte na řezy a položte je pěkně vedle sebe na plech vyložený pečicím papírem.
7. Pečete v předehřáté troubě 20-25 minut při 180 °C.
8. Do malé misky nasypte moučkový cukr a přilijte mléko – promíchejte.
9. Když jsou šneci již upečené, vyjměte plech z trouby, potřete je smíchaným moučkovým cukrem s mlékem a pečte dalších 20-25 minut při 160 °C.
10. Po upečení je podávejte s láskou, velkou hutí a úsměvem na tváří.
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!