Pokud hledáte způsob, jak si zpříjemnit chvíle vůní a chutí, pak jsou naše sušenky pro vás tou pravou volbou. Připravili jsme pro vás recept na skořicové sušenky, který je jednoduchý, osvědčený a stojí za vyzkoušení.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Skořicové sušenky
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 120 ml rafinovaného slunečnicového oleje
- 110 g cukru
- 1/4 lžičky soli
- 120 ml vody (při pokojové teplotě)
- 8 g vanilkového cukru
- 8 g prášku do pečiva
- 400 g mouky
Jak budeme postupovat:
- 2 lžíce hnědého cukru (můžete ho nahradit bílým cukrem)
- 1/2 lžičky mleté skořice (nebo podle chuti)
Z těchto surovin jsme získali 64 sušenek.
Jak budeme postupovat:
1. Připravte těsto: Do hluboké mísy nalijte vodu. Přidejte cukr, vanilkový cukr a sůl. Míchejte.
2. Přidejte rafinovaný slunečnicový olej. Míchejte.
3. Postupně přidejte prosátou mouku a prášek do pečiva. Těsto nejprve promíchejte lžící, poté ho prohněťte rukama. Mělo by být měkké, homogenní a nelepivé, příjemné na dotek.
4. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte na 20 minut do chladničky.
5. Připravte vrch: Smíchejte hnědý cukr a mletou skořici.
6. Tvarujte: Těsto položte na pečicí papír vysypaný moukou. Rozválejte ho na obdélníkové těsto o tloušťce 8-9 mm. Vyhlaďte okraje.
7. Přeneste těsto i s pečicím papírem na plech. Skořici s cukrem rovnoměrně rozprostřete po povrchu.
8. Těsto nakrájejte na malé čtverce.
9. Těsto pečte asi 25 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Dávejte pozor, abyste jej příliš nevysušili.
10. Vyjměte sušenky z trouby. Ještě horké je od sebe oddělte. Pak je nechte vychladnout na grilu.
Hotovo!
Dobrou chuť!