Dnešní recept, který vám s láskou nabízíme, je domácí bulharská pomazánka z gothaj. Její příprava je velmi jednoduchá, rychlá a výsledek vás zaručeně potěší. Ideální je také jako předkrm k hlavnímu chodu.
Domácí Bulharská pomazánka z gothaje
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- chilli paprička – podle chuti
- 5 jarních cibulek (světlá část)
- 1 stroužek česneku
- 350 g gothaje
- 2 sterilizované okurky
- 1 lžíce plnotučné hořčice
- 2 lžíce kečupu
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžička sladké papriky
- 2 lžíce tatarské omáčky
Na zdobení:
- červená cibule, chilli paprička, rajče, čerstvá nasekaná petrželka, zelená cibulka
Jak budeme postupovat:
1. Nakrájejte chilli papričku, světlou část jarní cibulky, česnek, gothaje, sterilovanou okurku – vše společně rozemelte na mlýnku na maso.
2. Následně do mísy s rozemletý ingrediencemi přidejte plnotučnou hořčici, kečup, okořeňte černým mletým pepřem, sladkou mletou červenou paprikou a pak ještě přidejte majonézu – promíchejte a pomazánka je hotová!
3. Nakonec ji natřete na oblíbené pečivo, ozdobte červenou cibulí, chilli papričkou, rajčaty, čerstvě nasekanou petrželkou a zelenou cibulkou.
4. Podávejte s láskou a velkou chutí.
PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEO NÁVOD:
Vyzkoušejte také:
Vepřové kapsy plněné sušenými houbami a šťouchané brambory s cibulkou a pažitkou
Selské brambory pro zaneprázdněné – oběd hotový za pár minut
Rýžové nudle s kuřecím masem a zeleninou
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!