Vítejte v naší kuchyni, kde se brusinky a tvaroh spojují ve zlatavém drobenkovém koláči, který zaručeně zmizí rychle. Tento recept na brusinkovo-tvarohový drobenkový koláč je nejen výjimečně chutný, ale také jednoduchý a rychlý k přípravě.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Brusinkovo-tvarohový drobenkový koláč
Co budeme potřebovat:
- 3 ks vejce
- 3/4 šálku másla (měkkého)
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 2 šálky hladké mouky
- cca 230 g tvarohu (měkkého)
- 1/2 šálky cukru
- 6 lžic hladké mouky
- 2 šálky brusinek
- 1/2 šálky cukru
- 1/3 šálky vody
Jak budeme postupovat:
1. Ve velké misce smíchejte dohromady máslo, 1 vejce a vanilkový extrakt (první 3 ingredience). Přidejte mouku (čtvrtou ingredienci) a dobře promíchejte rukama.
2. Těsto rozdělte na dvě části. Vytvořte dvě stejně velké kuličky. Zakryjte je potravinářskou fólií a dejte je na 40-60 minut do mrazáku.
3. Mezitím připravte vrstvu s brusinkami. V hrnci smíchejte brusinky, vodu a cukr (poslední 3 ingredience). Přiveďte k varu, snižte plamen a vařte asi 12 minut, dokud nezhoustnou.
4. Poté připravte tvarohovou náplň. Ve velké misce smíchejte zbývající vajíčka, tvaroh, cukr a mouku. Mixujte mixérem, dokud nebude hladké.
5. Na dno pekáče položte pečicí papír. Troubu předehřejte na 190 stupňů.
6. Vytáhněte jednu kuličku těsta z mrazáku a nastrouhejte ji. Rozprostřete na dně pekáče (ujištěte se, že celé dno je pokryto).
7. Nalijte tvarohovou náplň na nastrouhané těsto.
8. Nalijte náplň s brusinkami přes tvarohovou náplň.
9. Vytáhněte druhou kuličku těsta z mrazáku a nastrouhejte ji. Rozprostřete na vrstvu s brusinkami.
10. Pečte asi 30-35 minut. Vyndejte z trouby a nechte vychladnout.
Dobrou chuť!