Sháníte skvělý a delikátní recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu a přátelé? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kuřecí prsa s hříbkovou omáčkou s rýží. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Kuřecí prsa s hříbkovou omáčkou s rýží
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Na zahuštění:
- 50 g másla na smažení
- 2 lžíce hladké mouky
- olej – na smažení
Maso:
- 2 kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- koření na steaky – podle chuti
- směs koření na kuřecí maso – podle chuti
Ostatní:
- 1 cibule
- 20 g sušených hřibu
- 2 stroužky česneku
- 2 hrnky plnotučného mléka
- 1 kelímek smetany ke šlehání
Na zdobení a posypání:
- zelená cibulka
Jak budeme postupovat:
1. Na pánev dejte máslo a přisypejte mouku – promíchejte a vařte na mírném ohni.
2. Kuřecí prsa posypejte solí, steakovým kořením, černým mletým pepřem, směsí koření na kuřecí maso a položte je na pánev s rozehřátým máslem a olejem – smažte je z obou stran dozlatohněda a po osmažení je vyjmete z pánve.
3. Potom na stejnou pánev vsypejte nadrobno nakrájenou cibuli – smažte ji na středním plameni dozlatohněda.
4. Rýži uvařte podle návodu na obalu, nejlépe však al dente.
5. Sušené hřiby namočte do vody a nechejte chvíli odstát, pak je nakrájejte a přidejte do pánve se smaženou cibulí, okořeňte černým mletým pepřem a také k nim vsypejte nadrobno nakrájený česnek – promíchejte a poté ještě vylijte šťávu z hub – znovu promíchejte a vařte na mírném ohni.
6. Nakonec přilijte mléko a smetanu ke šlehání – dobře promíchejte a zahustěte s připravenou směsí, která se skládá z másla a hladké mouky.
7. Kuřecí prsa s hříbkovou omáčkou ozdobte-posypejte zelenou cibulkou a podávejte je s rýži, hlavně s láskou, radostí a skvělým pocitem jak jste to senzačně zvládli.
Přátelé přejeme Vám všem dobrou chuť! Nech Vám velice chutná!