Jablečné řezy s krémem ze smetanového sýra a vanilkovým pudinkem

Pokud hledáte dezert, který spojuje křehkost těsta, chutnost jablek a bohatství smetanového krému, pak jste na správném místě. Tento recept vám představuje dokonalou kombinaci těchto složek, která bude na jazyku rozplývat se slastí. Připravte se na gastronomický zážitek, který jen tak nezapomenete!

Zdroj: DieBestenRezepte

Ingredience:

Těsto:

  • 3 ks vejce
  • 90 g cukr
  • 1 špetka sůl
  • 130 g mouka
  • 1 lžička kypřicí prášek do pečiva

Pudink:

  • 3 ks jablko
  • 850 ml jablečná šťáva
  • 45 g cukr
  • 74 g vanilkový pudink

Krém:

  • 400 g 33% smetana ke šlehání
  • 600 g smetanový sýr
  • 60 g cukr

Postup:

1) Příprava těsta: V míse smíchejte vejce, cukr a špetku soli. Mixujte, dokud se vše nespojí do tuhého těsta.

2) Suchá směs: V druhé míse kombinujte mouku s kypřicím práškem. Tuto směs postupně, lžičku po lžičce, přidávejte do vaječné směsi. Dbejte na to, abyste těsto jemně míchali, aby z něj neodcházel vzduch.

3) Pekáč a pečení: Připravte pekáč, vyložte ho pečícím papírem a těsto v něm rovnoměrně rozprostřete. Pečte 25 minut v předehřáté troubě na 180°C. Nepropadejte pokušení otevírat troubu během pečení!

4) Vychladnutí a příprava korpusu: Hotové těsto nechte vychladnout, vyjměte z pekáče, odřízněte vršek a odložte stranou.

5) Pudink: Oloupejte a nakrájejte jablka na malé kostičky. V pánvi je poduste s 750 ml jablečné šťávy a cukrem. V menší misce smíchejte zbylou šťávu s pudinkem a poté tuto směs vlijte k jablkům. Vařte, dokud směs nezhoustne.

6) Náplň: Vychladlý korpus umístěte do dortové formy a nalijte na něj pudink s jablky. Nechte zchladit.

7) Krémová náplň: Mixujte smetanu s cukrem a smetanovým sýrem, dokud nezískáte tužší krém. Tímto krémem poté pokryjte pudink s jablky.

8) Dokončení: Vrchní část korpusu, kterou jste dříve odřízli, nyní rozmixujte na jemný prášek a posypte jím povrch dortu.

Pro milovníky jablek – Zdravý jablečný koláč s řeckým jogurtem

Poznámka:

Doporučujeme nechat dort v lednici alespoň 4 hodiny před podáváním, aby krásně ztuhl a chutě se propojily. Užijte si tuto skvělou chuťovou kombinaci!