Máte doma krkovici? Vyzkoušejte tento recept na pivu

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Ak máte doma krkovici, tak vyzkoušejte tenhle recept. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na vynikající krkovici na pivu. Příprava jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Máte doma krkovici? Vyzkoušejte tento recept na pivu
Zdroj: Vaření je zábava

Vynikající krkovice na pivu

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 100 g anglická slanina
  • 5 stroužků česneku
  • 1 bílá cibule
  • 1 červená cibule
  • nať z jarní cibulky
  • 3 plátky krkovice
  • sůl – podle chuti
  • sušená majoránka – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • plnotučná hořčice – na potírání
  • sádlo – na smažení
  • 1 lžíce worcester omáčka
  • 2 lžíce hladká mouka
  • 1,5 dl černé pivo
  • 1,5 dl vývar
  • 1 lžíce sojová omáčka tmavá

Příloha:

  • bramborová kaše

Jak budeme postupovat:

1. Anglickou slaninu nakrájejte na proužky, česnek nakrájejte na malé plátky, bílou a červenou cibuli nakrájejte na jemno a nať z jarní cibulky nakrájejte na malé kolečka.

2. Připravte si 3 hrubé plátky krkovice, které osolte, posypte mletým černým pepřem a z jedné strany potřete plnotučnou hořčicí.

3. Do hrnce dejte sádlo a vsypte nakrájenou anglickou slaninu – trochu smažte a pak položte plátky vepřové krkovici – smažte ji z obou stran dozlatova, pak přidejte nasekaný česnek, přilijte worcesterskou omáčkou, posypejte nasekanou barevnou cibulí, sušenou majoránkou, hladkou moukou – smažte na mírném ohni a nakonec přilijte černé pivo a vývar – vařte a následně dejte péct do předehřáté troubě 40 minut při 200 °C.

4. Po upečení podávejte s bramborovou kaši a hlavně s láskou a velkou chutí.

PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:

Čtěte také:

Hovězí nudličky s těstovinami

Kotleta s kostí a bramborové dukátky

Katův šleh s bramboráčky

Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!