Kuřecí maso je velmi oblíbenou surovinou v mnoha kuchyních. Překvapte strávníky novým receptem s oblíbenými surovinami. Příprava tohoto skvělého jídla vám zabere jen několik minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd. Kuřecí maso se smetanou a nivou pro všechny milovníky omáček s přílohou jasmínová rýže. Lahodný oběd je na Vašem stole!
Kuřecí maso se smetanou a nivou
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1 kuřecí prso
- 4 žampiony
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžička sušená cibule
- 1 lžička kurkumy
- 1 lžička solamyl
- špetka tymiánu
- 1 lžička sušený česnek
Omáčka:
- 2 smetany na vaření
- 130 g zlatá niva
- koriandr – podle chuti
Příloha:
- jasmínová rýže
Jak budeme postupovat:
1. Žampiony nakrájejte na půlměsíčky a kuřecí prsa na kousky, které vložte je do mísy a posypejte solí, černým mletým pepřem, sušenou cibulí, kurkumou, solamylem – promíchejte a poté dochuťte špetkou tymiánu – znovu promíchejte a nakonec ještě přisypejte sušenou cibuli – opět promíchejte.
2. Připravte si pánev s rozehřátým olejem a dejte do ní okořeněné maso – smažte ho na středním ohni dozlatova a dokřupava a jakmile je opečené přendejte ho na talíř.
3. Ve stejné pánvi jako maso – smažte na středním ohni žampiony nakrájené na půlměsíčky do zlatohněda, které dochuťte solí, černým mletým pepřem a po osmažení přendejte na talíř.
4. Následně z pánve odstraňte přebytečný tuk a vsypejte do ní smažené kuřecí kousky, pak přidejte smažené žampiony, přilijte smetanu na vaření a přimíchejte nastrouhaný sýr niva – promíchejte a nechejte na mírném ohni vařit, potom vsypejte čerstvý nasekaný koriandr a omáčka je hotová!
5. Rýži jsi uvařte podle návodu na obale, ale nejlepší je al dente.
6. Kuřecí maso se smetanou a nivou podávejte s uvařenou jasmínovou rýži a hlavně s láskou a velkou chutí.
PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:
Čtěte také:
Kotleta s kostí a bramborové dukátky
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!