Domácí bůčková pomazánka připravená snadno a rychle

Dnešní recept, který vám s úsměvem nabízíme, je domácí bůčková pomazánka.
Její příprava je velmi jednoduchá a rychlá a zvládne ji každý, i začátečník v kuchyni! Ideální k oblíbenému pečivu, které máte rádi a můžete ji také podle své chuti obohatit o barevnou zeleninu.

Domácí bůčková pomazánka připravená snadno a rychle
Zdroj: Vaření je zábava

Domácí bůčková pomazánka

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 1 kg vepřový bůček
  • 1 červená cibule
  • sůl – podle chuti
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 1 lžička jalovce
  • 4 stroužky česneku
  • 3 bobkové listy
  • 120 g sádla

Ostatní:

  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 100 g sádla
  • 1 lžička sladká červená mletá paprika
  • 1 stroužek česneku

Na zdobení:

  • cherry rajčátka, červená cibule, pór a kyselá okurka

Jak budeme postupovat:

1. Vepřový bůček nakrájejte na kousky a přendejte do zapékací mísy, dochuťte solí, černým mletý pepřem, kmínem, pak přidejte kuličky jalovce a posypejte jemně nakrájenou červenou cibulí a česnekem – dobře promíchejte a nakonec přidejte sádlo a bobkové listy. Mísu přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 60 minut při 200 °C.

2. Po 60 minutách vyjměte mísu z trouby a pečte bez alobalu dalších 40 minut při 200 °C.

3. Po upečení odstraňte jalovec, bobkové listy a vše rozemelte na jemno, okořeňte mletým černým pepřem – promíchejte, poté přidejte sádlo, dále posypejte sladkou červenou mletou paprikou a vmíchejte také prolisovaný česnek – dobře promíchejte a pomazánka je hotová!

4. Pomazánku natřete na chleba, na libovolné pečivo, které máte rádi a ozdobte cherry rajčátky, červenou cibuli, pórkem a kyselou okurkou.

5. Podávejte ji hlavně s láskou a velkou chutí.

PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:

Čtěte také:

Hovězí nudličky s těstovinami

Kotleta s kostí a bramborové dukátky

Katův šleh s bramboráčky

Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!