Dnešní recept, který vám s úsměvem nabízíme, je domácí bůčková pomazánka.
Její příprava je velmi jednoduchá a rychlá a zvládne ji každý, i začátečník v kuchyni! Ideální k oblíbenému pečivu, které máte rádi a můžete ji také podle své chuti obohatit o barevnou zeleninu.
Domácí bůčková pomazánka
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 1 kg vepřový bůček
- 1 červená cibule
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 1 lžička jalovce
- 4 stroužky česneku
- 3 bobkové listy
- 120 g sádla
Ostatní:
- černý mletý pepř – podle chuti
- 100 g sádla
- 1 lžička sladká červená mletá paprika
- 1 stroužek česneku
Na zdobení:
- cherry rajčátka, červená cibule, pór a kyselá okurka
Jak budeme postupovat:
1. Vepřový bůček nakrájejte na kousky a přendejte do zapékací mísy, dochuťte solí, černým mletý pepřem, kmínem, pak přidejte kuličky jalovce a posypejte jemně nakrájenou červenou cibulí a česnekem – dobře promíchejte a nakonec přidejte sádlo a bobkové listy. Mísu přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 60 minut při 200 °C.
2. Po 60 minutách vyjměte mísu z trouby a pečte bez alobalu dalších 40 minut při 200 °C.
3. Po upečení odstraňte jalovec, bobkové listy a vše rozemelte na jemno, okořeňte mletým černým pepřem – promíchejte, poté přidejte sádlo, dále posypejte sladkou červenou mletou paprikou a vmíchejte také prolisovaný česnek – dobře promíchejte a pomazánka je hotová!
4. Pomazánku natřete na chleba, na libovolné pečivo, které máte rádi a ozdobte cherry rajčátky, červenou cibuli, pórkem a kyselou okurkou.
5. Podávejte ji hlavně s láskou a velkou chutí.
PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:
Čtěte také:
Kotleta s kostí a bramborové dukátky
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!