Tento koláč je skvělým spojením klasických chutí – jablek, ořechů a rozinek, které byly namočené v rumu. Drobenka se skořicí dodá koláči krásnou křupavost a výraznou chuť.
Ingredience:
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 1 kelímek polohrubé mouky
- 1 kelímek hrubé mouky
- 1 kelímek cukru
- 1 vejce
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- Jablka (podle potřeby, nakrájená a zkaramelizovaná)
- Ořechy (podle chuti)
- Rozinky (namočené v rumu)
- Drobenka: (směs másla, mouky, cukru a skořice, vše promíchat do hrubé drobenky)
Postup:
1) Příprava těsta: Ve velké míse smíchejte jogurt, obě druhy mouky, cukr, vejce a prášek do pečiva. Vymíchejte hladké těsto.
2) Příprava náplně: Jablka oloupejte, nakrájejte na menší kousky a zkaramelizujte na pánvi s trochou cukru. Přidejte ořechy a namočené rozinky.
3) Sestavení koláče: Těsto rozetřete na vymazaný a moukou vysypaný plech nebo do formy. Na těsto rovnoměrně rozložte připravenou jablkovou náplň.
4) Drobenka: Koláč posypte připravenou drobenkou.
5) Pečení: Vložte koláč do předehřáté trouby na 170°C a pečte cca 30 minut, dokud není drobenka krásně zlatavá.
Tip:
Koláč můžete podávat s šlehačkou nebo vanilkovou zmrzlinou pro ještě lepší chuťový zážitek.
Dobrou chuť!