Domácí kung-pao s rýží – vynikající oběd nebo večeře

Dnešní recept, který pro vás máme je domácí kung- pao s jasmínovou rýží, obohacené o barevnou zeleninu a lahodnou omáčku. Příprava je velmi jednoduchá a hlavně rychlá a vynikající oběd nebo večeře je na stole!

Domácí kung-pao s rýží - vynikající oběd nebo večeře
Zdroj: Vaření je zábava

Domácí kung-pao s rýží

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

Maso:

  • 1 kuřecí prso
  • 1 vejce
  • černý mletý pepř – podle chuti
  • 2 lžíce sójové omáčky světlé
  • 2 lžičky solamylu
  • olej – na smažení

Zelenina:

  • 1 bíla cibule
  • 1 červená cibule
  • arašídy – podle chuti
  • bambusové výhonky – podle chuti
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 1 oranžová paprika
  • jarní cibulka – podle chuti
  • 2 stroužky česneku
  • zázvor – podle chuti
  • nať ze zelené cibulky – podle chuti

Příloha:

  • jasmínová rýže

Omáčka:

  • 1 lžíce teriyaky omáčka
  • 1 lžíce sriracha omáčka
  • 1 lžíce sójová omáčka tmavá
  • 2 lžíce rýžové víno
  • 1 lžička třtinový cukr

Na zahuštění:

  • trochu vody + 2 lžičky solamylu

Jak budeme postupovat:

1. Kuřecí prso nakrájejte na kousky, přendejte do mísy, přidejte rozklepnuté vejce a dochuťte černým mletým pepřem, dále přilijte sójovou omáčku světlou, přisypejte solamyl – znovu promíchejte a nechejte přes noc v lednice.

2. Postupně je potom smaže na rozpáleném olej dozlatova a dokřupava a po usmažení je přendejte na talíř.

3. Do stejné pánve vsypejte jemně na měsíčky nakrájenou bílou a červenou cibuli – smažte na mírném ohni, poté k ní přidejte arašídy – promíchejte, bambusové výhonky, červenou, žlutou a oranžovou papriku nakrájenou na proužky, jarní cibulku nakrájenou na malé kousky. Dochuťte mletým černým pepřem a přidejte také nadrobno nakrájený česnek a čerstvý zázvor – promíchejte a společně povařte.

4. Následně do pánve s ingrediencí položte smažené kuřecí kousky a přisypejte nakrájenou nať ze zelené cibulky – opět promíchejte a vařte na mírném ohni.

5. Mezitím do misky nalijte teriyaki omáčku, sriracha omáčku, tmavou sójovou omáčku, rýžové víno a přisypejte třtinový cukr – promíchejte, poté omáčku nalijte na ingredience v pánvi a postupně přilévejte solamyl smíchaný s vodou, aby byla omáčka hustá.

6. Rýži jsi uvařte podle návodu na obale, ale nejlepší je al dente.

7. Domácí kung-pao podávejte s lahodnou rýží ale hlavně s láskou a velkou chutí.

PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:

Čtěte také:

Hovězí nudličky s těstovinami

Kotleta s kostí a bramborové dukátky

Katův šleh s bramboráčky

Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava

Přátelé přejeme Vám dobrou chuť