Dnešní recept, který pro vás máme je domácí kung- pao s jasmínovou rýží, obohacené o barevnou zeleninu a lahodnou omáčku. Příprava je velmi jednoduchá a hlavně rychlá a vynikající oběd nebo večeře je na stole!
Domácí kung-pao s rýží
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
Maso:
- 1 kuřecí prso
- 1 vejce
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2 lžíce sójové omáčky světlé
- 2 lžičky solamylu
- olej – na smažení
Zelenina:
- 1 bíla cibule
- 1 červená cibule
- arašídy – podle chuti
- bambusové výhonky – podle chuti
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 1 oranžová paprika
- jarní cibulka – podle chuti
- 2 stroužky česneku
- zázvor – podle chuti
- nať ze zelené cibulky – podle chuti
Příloha:
- jasmínová rýže
Omáčka:
- 1 lžíce teriyaky omáčka
- 1 lžíce sriracha omáčka
- 1 lžíce sójová omáčka tmavá
- 2 lžíce rýžové víno
- 1 lžička třtinový cukr
Na zahuštění:
- trochu vody + 2 lžičky solamylu
Jak budeme postupovat:
1. Kuřecí prso nakrájejte na kousky, přendejte do mísy, přidejte rozklepnuté vejce a dochuťte černým mletým pepřem, dále přilijte sójovou omáčku světlou, přisypejte solamyl – znovu promíchejte a nechejte přes noc v lednice.
2. Postupně je potom smaže na rozpáleném olej dozlatova a dokřupava a po usmažení je přendejte na talíř.
3. Do stejné pánve vsypejte jemně na měsíčky nakrájenou bílou a červenou cibuli – smažte na mírném ohni, poté k ní přidejte arašídy – promíchejte, bambusové výhonky, červenou, žlutou a oranžovou papriku nakrájenou na proužky, jarní cibulku nakrájenou na malé kousky. Dochuťte mletým černým pepřem a přidejte také nadrobno nakrájený česnek a čerstvý zázvor – promíchejte a společně povařte.
4. Následně do pánve s ingrediencí položte smažené kuřecí kousky a přisypejte nakrájenou nať ze zelené cibulky – opět promíchejte a vařte na mírném ohni.
5. Mezitím do misky nalijte teriyaki omáčku, sriracha omáčku, tmavou sójovou omáčku, rýžové víno a přisypejte třtinový cukr – promíchejte, poté omáčku nalijte na ingredience v pánvi a postupně přilévejte solamyl smíchaný s vodou, aby byla omáčka hustá.
6. Rýži jsi uvařte podle návodu na obale, ale nejlepší je al dente.
7. Domácí kung-pao podávejte s lahodnou rýží ale hlavně s láskou a velkou chutí.
PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:
Čtěte také:
Kotleta s kostí a bramborové dukátky
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť