Mini Pavlova je dokonalým dezertem pro speciální příležitosti, ale také pro obyčejný den, kdy si chcete zpříjemnit chvíle u šálku kávy. Tento meringový dezert je krásně křupavý zvenku a měkký zevnitř, doplněný bohatým krémem a čerstvým ovocem.
Ingredience:
Pro meringu:
- 4 bílky
- 220 g cukru krupice
- 3 lžičky bramborového škrobu
- Šťáva z 1/2 citronu
Krém:
- Šlehačka
- Mascarpone
- Ztužovač na šlehačku
- Domácí vanilkový cukr
Ozdoba:
- Lesní plody (maliny, borůvky, jahody atd.)
Postup:
Doporučení:
Mini Pavlova je nejlepší čerstvá, ale pokud ji potřebujete připravit předem, uchovejte meringy v uzavřené nádobě a krém a ovoce přidejte těsně před podáváním.