Sháníte skvělý a delikátní recept na vynikající jídlo, kterým o víkendu pohostíte přátelé? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kuřecí špíz s anglickou slaninou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Kuřecí špíz s anglickou slaninou
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 5 větších nových brambor
- olej – na potíraní
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
Ostatní:
- 2 kuřecí prsa
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- 2 lžičky Nassi Goreng
- 4 lžíce Teriyaki BBQ Sauce
- 150 g anglická slanina
Další:
- sádlo/sádlo se škvarky – na smažení
- 150 g anglická slanina
- 4 jarní cibulky – světlá část
- sýr Gran Moravia – podle chuti
- 1 panák brandy+ trochu vody
- 2-3 plátky másla
Jak budeme postupovat:
1. Na plech vyložený pečicím papírem položte nové větší brambory vcelku, pak je posypejte solí a mletým černým pepřem.
2. Pečte v předehřáté troubě 45 minut při 180 °C.
3. Kuřecí prsa nakrájejte na tenké plátky a přendejte je do mísy. Dochuťte solí, mletým černým pepřem, Nassi Gorengem a přilijte Teriyaki BBQ omáčku – promíchejte rukama.
4. Připravte jsi anglickou slaninu, položte na ni ochucené a okořeněné kuřecí prsa a pomocí špejle je vytvarujte do vlnek.
5. Upečené brambory nechejte trochu vychladnout, pak do hrnce dejte sádlo, které zahřejte a poté vsypejte na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu – smažte na mírném ohni a nakonec ještě přidejte nakrájenou zelenou cibulku, její světlejší část – smažte společně na mírném ohni.
6. Opečené brambory překrojte na polovinu, vydlabejte jejích střed, do kterého přisypejte podle chuti sůl, mletý černý pepř, dále posypejte sýrem Gran Moravia a nakonec vmíchejte smaženou anglickou slaninu s jarní cibulkou.
7. Prostředek brambor naplňte do středu bramborovou směsí a posypejte sýrem, čím více sýra, tím lépe a pečte další minuty v troubě, dokud se sýr nezapeče.
8. Rozehřejte pánev s olejem a položte do ní špízy pěkně vedle sebe – smažte je z obou stran dozlatova a po osmažení je přendejte do mísy.
9. Do stejné pánve nalijte brandy – přiveďte k varu, nechejte alkohol odpařit, poté přilijte trochu vody a přidejte plátky másla.
10. Nakonec do něj položte špízy – stranou se slaninou nahoru – smažte je na mírném ohni několik minut, a když jsou hotové tak je podávejte s plněnými opečenými bramborami a hlavně s láskou a skvělou chutí.
PROHLÉDNĚTE SI PODROBNÝ VIDEORECEPT:
Čtěte také:
Kotleta s kostí a bramborové dukátky
Autor receptu / www.youtube.com/@Varenijezabava
Přátelé přejeme Vám dobrou chuť!