Náš recept na rychlé a chutné tvarohové koblihy vás určitě nadchne! Těsto bez droždí, obohacené tvarohem, přináší jemnost a dokonalou chuť, kterou si zamilujete.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Rychlé a chutné tvarohové koblihy bez droždí
Co budeme potřebovat:
- 2 vajíčka
- 1 g soli (¼ čajové lžičky soli)
- 100 g cukru (½ sklenice)
- 80 g měkkého tvarohu (4 lžíce)
- 50 ml citronové nebo pomerančové šťávy (¼ sklenice)
- 5 g jedlé sody (1 lžička)
- 300 g mouky (2 sklenice + 2 lžíce)
- rafinovaný slunečnicový olej – na smažení
- moučkový cukr – na ozdobu
Objem použité sklenice je 200 ml.
Jak budeme postupovat:
1. Vajíčka, cukr a sůl šlehejte v misce metličkou, dokud nevznikne hladká směs.
2. Přidejte tvaroh. Dobře promíchejte.
3. Přidejte citronovou nebo pomerančovou šťávu (pokud nemáte citrusové plody k dispozici, můžete je nahradit mlékem nebo dokonce vodou). Smíchejte.
4. Přidejte polovinu proseté mouky a jedlou sodu. Zamíchejte špachtlí.
5. Postupně přidávejte zbylou mouku a stále míchejte špachtlí. Měli byste získat lepkavé těsto, ale ne tekuté (čím tekutější je těsto, tím více oleje absorbuje).
6. Koblihy můžete tvarovat rukama potřenýma olejem. Můžete také použít dvě lžičky nebo sáček a nůžky, přidávejte malé kousky těsta přímo do horkého oleje.
7. Koblihy smažte v dostatečném množství horkého oleje na středním ohni, dokud nezezlátnou. Občas je obraťte.
8. Vyndejte je lopatkou na talíř vyložený papírovými ubrusy.
9. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
10. Koblihy podávejte s chutí!
Přejeme dobrou chuť vám i vašim blízkým!