Připravte si chuťově bohatou vepřovou krkovici pečenou na pivu doplněnou lahodnou zeleninou a jasmínovou rýží. Toto jídlo je skvělým řešením pro rodinné setkání či nedělní oběd.
Ingredience:
Na maso:
- Olej
- 4 plátky vepřové krkovice
- Sůl, pepř
- Plnotučná hořčice
- Hladká mouka (na obalení + zahušťování)
Na směs:
- 2 cibule
- 1 menší pórek
- 250 ml světlého piva
- 200 g anglické slaniny
- 1 červená paprika
- 1 žlutá paprika
- 300 g mražených hříbků
- 2 lžičky podravky
- 2 hrnky vody
- 1 kostka masoxu
Příloha:
- Jasmínová rýže
Postup přípravy:
1) Příprava masa: Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme z obou stran. Jednu stranu potřeme hořčicí, obalíme v mouce a orestujeme na rozpáleném oleji.
2) Příprava základu: Orestovanou krkovici přesuneme do pekáče. Na pánvi orestujeme nakrájenou zeleninu, slaninu a přidáme koření. K směsi přilijeme pivo a vodu. Směs zahustíme moukou a nalijeme na krkovici v pekáči.
3) Pečení: Pekáč zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C po dobu 30 minut. Poté alobal sundáme, obsah promícháme a necháme dalších 30 minut péct.
4) Příprava rýže: Mezitím si podle návodu na balení uvaříme jasmínovou rýži.
5) Servírování: Upečenou krkovici podáváme s horkou jasmínovou rýží.
PODÍVEJTE SE NA PODROBNÝ VIDEO RECEPT
Závěr:
Tento recept vás překvapí svou jednoduchostí a zároveň výjimečnou chutí. Vepřová krkovice se stane jemnou a šťavnatou díky pivní marinádě, zatímco kombinace zeleniny a koření dodá jídlu bohatou chuť. Dobrou chuť!
Autor recept / www.youtube.com/@Varenijezabava