Lahodná vepřová krkovice na pivu s rýží

Připravte si chuťově bohatou vepřovou krkovici pečenou na pivu doplněnou lahodnou zeleninou a jasmínovou rýží. Toto jídlo je skvělým řešením pro rodinné setkání či nedělní oběd.

Zdroj: Vaření je zábava

Ingredience:

Na maso:

  • Olej
  • 4 plátky vepřové krkovice
  • Sůl, pepř
  • Plnotučná hořčice
  • Hladká mouka (na obalení + zahušťování)

Na směs:

  • 2 cibule
  • 1 menší pórek
  • 250 ml světlého piva
  • 200 g anglické slaniny
  • 1 červená paprika
  • 1 žlutá paprika
  • 300 g mražených hříbků
  • 2 lžičky podravky
  • 2 hrnky vody
  • 1 kostka masoxu

Příloha:

  • Jasmínová rýže

Postup přípravy:

1) Příprava masa: Vepřovou krkovici nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme z obou stran. Jednu stranu potřeme hořčicí, obalíme v mouce a orestujeme na rozpáleném oleji.

2) Příprava základu: Orestovanou krkovici přesuneme do pekáče. Na pánvi orestujeme nakrájenou zeleninu, slaninu a přidáme koření. K směsi přilijeme pivo a vodu. Směs zahustíme moukou a nalijeme na krkovici v pekáči.

3) Pečení: Pekáč zakryjeme alobalem a dáme péct do vyhřáté trouby na 200°C po dobu 30 minut. Poté alobal sundáme, obsah promícháme a necháme dalších 30 minut péct.

4) Příprava rýže: Mezitím si podle návodu na balení uvaříme jasmínovou rýži.

5) Servírování: Upečenou krkovici podáváme s horkou jasmínovou rýží.

PODÍVEJTE SE NA PODROBNÝ VIDEO RECEPT

Závěr:

Tento recept vás překvapí svou jednoduchostí a zároveň výjimečnou chutí. Vepřová krkovice se stane jemnou a šťavnatou díky pivní marinádě, zatímco kombinace zeleniny a koření dodá jídlu bohatou chuť. Dobrou chuť!

Autor recept / www.youtube.com/@Varenijezabava