Tvarohovo-ořechové žabí hubičky: Jednoduchý recept na lahodné cukroví

Podzim je časem hřejivých nápojů a chutných pochoutek. Představujeme vám recept na oblíbené “žabí hubičky”, které okouzlí každého svou chutí a jednoduchostí přípravy.

Zdroj: Věra Jančekova

Ingredience:

  • Hladká mouka: 40 dkg
  • Tuk Hera: 1 balení
  • Kvasnice: 3 dkg
  • Cukr: podle chuti (na kvásek)
  • Mléko: 2-3 lžíce (na kvásek)
  • Vajíčko: na potření
  • Moučkový cukr s vanilkovým cukrem: na posypání

Postup:

1. Příprava kvásku:

V menší misce smícháme kvasnice, trochu cukru a mléka. Necháme v teple stát, dokud kvásek není nadýchaný.

2. Těsto:

Do větší mísy prosejeme mouku, přidáme tuk Hera a nadýchaný kvásek. Zaděláváme hladké těsto, které pak necháme kynout na teplém místě.

3. Vykrajování koleček:

Vyválíme těsto na vále a pomocí vykrajovátka tvoříme kolečka.

4. Náplň:

Na uprostřed každého kolečka umístíme libovolnou náplň – může to být tvaroh, ořechová náplň nebo džem.

5. Tvarování hubiček:

Kolečka s náplní přikládáme do tvořítka a vytvarujeme do podoby “žabích hubiček”.

6. Potření a pečení:

Každou hubičku potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 18 minut, dokud nezískají růžový nádech.

7. Dokončení:

Ještě horké hubičky obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem. Můžete je také jen posypat touto směsí.

Závěr:

Tvarohovo-ořechové žabí hubičky jsou skvělým doplňkem k podzimnímu čaji či kávě. Díky jednoduchému receptu si je může vychutnat každý domácí pekař. Užijte si svůj sladký moment s tímto lahodným cukrovím.