Krok za krokem vám představíme skvělý recept na Kinder Bueno řezy. Ať už si víkendovou kávu budete vychutnávat sami nebo přizvete přátele, sladkou tečku v podobě chutného moučníku ocení všichni. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku. Mňamka!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Kinder Bueno řezy
Co budeme potřebovat:
- 6 vaječných bílků
- 6 lžic cukru
- 1 lžíce oleje – na vaření
- 2 lžíce mouky
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
Ostatní:
- 4 lžíce nahrubo mletých vlašských ořechů
- 1 kg sušenek
- 3 dl mléka – na namáčení sušenek
Krém:
- 6 žloutků
- 20 dkg moučkového cukru
- 5 dl mléka
- 1 sáček pudinkového prášku
- 3 lžíce mouky
- 1 sáček vanilkového cukru
- 30 dkg másla
- 1 tabulka hořké čokolády
Poleva:
- 40 dkg rozpuštěný lískooříškový krém
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Oddělte žloutky od bílek. Z bílků vyšlehejte tuhou pěnu, pak po lžících přisypávejte cukr, po kapkách olej a nakonec vmíchejte mouku s práškem do pečiva a drobenkou – promíchejte a vypracujte těsto.
2. Hotové těsto rozprostřete na vymazaný a moukou vysypaný plech a povrch posypejte mletými vlašskými ořechy.
3. Pečte v předehřáté troubě na střední teplotu 10-15 minut dozlatova.
4. Krém: Do žloutku vmíchejte moučkový cukr a přilijte trochu mléka, dále přisypejte pudinkový prášek, dále mouku a nakonec vanilkový cukr – míchejte, dokud nevznikne hladká konzistence. Následně přilijte zbylé mléko a přidejte máslo – za stálého míchání vařte na mírném ohni, dokud krém nezhoustne. Po uvařený hotový krém nechejte vychladnout na vlažnou teplotu.
4. Rozpusťte lískooříškový krém, rozetřete ho na těsto a piškoty namočené v mléce uspořádejte do řady.
5. Do vlažného krému vmíchejte máslo – vyšlehejte a rozdělte 2 části.
6. Nad párou rozpusťte hořkou čokoládu a vmíchejte ji do jedné poloviny krému.
7. Piškoty potřete žlutým krémem, poté navrch naskládejte další řadu piškotů a rozetřete čokoládový krém.
8. Na noc uložte do lednice a podávejte s láskou, velkou chutí a úsměvem na tváří.
Přátelé, přejeme dobrou chuť!