Vepřová kotleta v pivní hořčičné omáčce

Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na vepřovou kotletu v pivní hořčičné omáčce. Příprava je velice snadná a zvládne to úplně každý!

Vepřová kotleta v pivní hořčičné omáčce
Zdroj: eletmagazin.hu

Vepřová kotleta v pivní hořčičné omáčce

Co budeme potřebovat:

Ingredience:

  • 80-90 dkg vepřové kýty nebo karé – (8-9 plátků)

Marináda:

  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce hořčice – (ne zrnkové)
  • sůl, černý pepř, mletou červenou papriku, zázvor – podle chuti
  • 2 velké hlavičky červené cibule
  • 3 dl piva
  • 1 lžička mletého kmínu  – (volitelné)

Čtěte také:

Krůtí čína s hranolkama: Výtečná kombinace tradice a moderní kuchyně

Jak budeme postupovat:

1. Vepřovou kýtu nebo karé nakrájejte na silné plátky.

2. V míse smíchejte olej, hořčici, sůl, černý pepř, mletou červenou papriku, zázvor, rozpůlenou a nakrájenou červenou cibuli a poté zalijte pivem – důkladně promíchejte a marináda je hotová!

3. Plátky masa položte tak, aby se marináda dostala všude, poté přikryjte fólií a uložte na 1 den do lednice.

4. Na 2. den položte maso do zapékací misky, zalijte ho marinádou – pečte na mírném ohni 1,5 hodiny a na konci pečení přidejte do jídla mletý kmín – promíchejte.

5. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo oblíbenou přílohou, kterou máte rádi.

Vepřová kotleta v pivní hořčičné omáčce
Zdroj: eletmagazin.hu

Přátelé přejeme dobrou chuť!