Když se vrátíte domů pozdě večer, máte hlad, ale to poslední, co se vám chce, je stát hodiny u sporáku, hodí se recept na rychlou, snadnou a chutnou večeři. Určitě vyzkoušejte tento dnešní recept na vepřovou kotletu v pivní hořčičné omáčce. Příprava je velice snadná a zvládne to úplně každý!
Vepřová kotleta v pivní hořčičné omáčce
Co budeme potřebovat:
Ingredience:
- 80-90 dkg vepřové kýty nebo karé – (8-9 plátků)
Marináda:
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce hořčice – (ne zrnkové)
- sůl, černý pepř, mletou červenou papriku, zázvor – podle chuti
- 2 velké hlavičky červené cibule
- 3 dl piva
- 1 lžička mletého kmínu – (volitelné)
Čtěte také:
Krůtí čína s hranolkama: Výtečná kombinace tradice a moderní kuchyně
Jak budeme postupovat:
1. Vepřovou kýtu nebo karé nakrájejte na silné plátky.
2. V míse smíchejte olej, hořčici, sůl, černý pepř, mletou červenou papriku, zázvor, rozpůlenou a nakrájenou červenou cibuli a poté zalijte pivem – důkladně promíchejte a marináda je hotová!
3. Plátky masa položte tak, aby se marináda dostala všude, poté přikryjte fólií a uložte na 1 den do lednice.
4. Na 2. den položte maso do zapékací misky, zalijte ho marinádou – pečte na mírném ohni 1,5 hodiny a na konci pečení přidejte do jídla mletý kmín – promíchejte.
5. Podávejte s čerstvou zeleninou nebo oblíbenou přílohou, kterou máte rádi.
Přátelé přejeme dobrou chuť!