Vítejte ve světě kouzelného dezertu! Dnes vám představíme pohádkový dort s vanilkovo-tvarohovým krémem, který vás okouzlí svou chutí a krásným vzhledem. Připravte se na dobrodružství plné sladkých pohádkových okamžiků!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Dort s vanilkovo-tvarohovým krémem
Co budeme potřebovat:Pro piškotové těsto:
- 130 g hladké mouky
- 4 vajíčka
- 120 g cukru
- 10 g vanilkového cukru
- 1 lžička prášku do pečiva
- špetka soli
Pro krém:
- 250 g tvarohu
- 150 g cukru
- 300 ml smetany na šlehání (33%)
- 10 g vanilkového cukru (volitelné)
Další:
- kakaový prášek – na ozdobu
Jak budeme postupovat:
1. Připravte piškotové těsto: vajíčka ušlehejte se špetkou soli, dokud nebudou pěnivá. Postupně přidejte krystalový cukr a vanilkový cukr a šlehejte, dokud nezískáte nadýchanou, objemnou a bílou pěnu.
2. Postupně přidávejte prosátou mouku spolu s práškem do pečiva. Zamíchejte špachtlí rychlými, kruhovými pohyby směrem odspodu nahoru. Měli byste získat hladké, nadýchané a vzdušné těsto.
3. Těsto přeneste do čtvercového pekáčku o rozměrech přibližně 20 x 30 cm, který jste vysteleli pečicím papírem. Rozetřete ho rovnoměrně.
4. Těsto pečte 25-30 minut v předehřáté troubě na 180 °C.
5. Nechte ho úplně vychladnout a poté ho rozkrojte napůl (vodorovně).
6. Připravte krém: Tvaroh, krystalový cukr a vanilkový cukr rozmixujte mixérem, dokud nezískáte hladkou a krémovou směs bez hrudek.
7. Smetanu na šlehání (studenou, právě vyndanou z lednice) ušlehejte metličkou na šlehačku do tuhých špiček.
8. Přidejte směs tvarohu do ušlehané smetany. Zamíchejte mixérem na nízké rychlosti, abyste zabránili rozkladu.
9. Sestavte dort: Spodní korpus dejte zpět do formy, ve které byl upečen (my jsme ho nesundali z pečicího papíru, aby bylo snazší dort později vyjmout z formy). Rozetřete na něj polovinu krému.
10. Horní korpus položte na první vrstvu krému a lehce ho přitlačte. Poté ho potřete zbylým krémem.
11. Dort posypte kakaovým práškem.
12. Dort dejte na 3-4 hodiny (nebo přes noc) do lednice.
13. Vyjměte ho z formy a přesuňte na talíř.
14. Dort nakrájejte na porce a podávejte. Je lehký, měkký a lahodný!
Přejeme vám dobrou chuť společně s vašimi blízkými!