Hledáte sladký koláč, na kterém si pochutnáte? Pokud ano, určitě si zamilujete recept, který vám dnes představíme. Připravte si makový krémový kávový piškot, který si zamiluje úplně každý. Jeho příprava je velice snadná, rychlá a zvládne to úplně každý! Ideální k horkému domácímu čaji a také se skvěle hodí k lahodné kávě.
Makový krémový kávový piškot
Co budeme potřebovat:
Základ:
- 4 žloutky
- 27 dkg cukru
- 1 dl slunečnicového oleje
- 1 dl vody
- 27 dkg hladké mouky
- 1 balíček prášku do pečiva
- jedlá soda – podle potřeby
- 4 vaječné bílky
Makový krém:
- 2 dl mléka
- 4 dkg hladké mouky
- 1 balíček vanilkového cukru
- 1 dl vody + 12 dkg máku
- 3 lžíce moučkového cukru
- 12,5 dkg másla
Ostatní:
- 2 dl kávy
Poleva:
- 1/2-1 celá tabulka čokolády + trochu oleje
Jak budeme postupovat:
1. Na základ smíchejte: 4 žloutky, cukr, olej a teplou vodu.
2. V jiné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu a vsypejte do první mísy se základem – dobře propracujte a po lžících postupně přidávejte ušlehanou pěnu z bílků.
3. Směs těsta nalijte do vymazané a moukou vysypané zapékací mísy.
4. Pečte v předehřáté troubě při 180 °C, dozlatova.
5. Makový krém: Do hrnce jsi nalijte mléko a přisypejte mouku, vanilkový cukr – promíchejte, vařte na mírném ohni a po uvaření nechejte vychladnout.
6. V jiném hrnci povařte vodu s mákem a po uvaření nechejte také vychladnout.
7. Smíchejte moučkový cukr s máslem a pak vše smíchejte dohromady – důkladně promíchejte.
8. Když je těsto upečené, jak má být, pak jednu polovinu těsta položte do hluboké mísy nebo pekáče na délku piškotového těsta. Polijte černou kávou, rozetřete vychladlý makový krém a pak na něho položte druhý plát upečeného těsta.
9. Poleva: Rozpusťte čokoládu s trochou oleje a ozdobte vrchní část piškotu.
10. Podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátele přejeme vám dobrou sladkou chuť!