Připravte se na exotickou dobrodružnou cestu chuťových smyslů! Naše tygří roláda plněná fantastickým mascarpone krémem je jedinečným dezertem, který vás zavede na výlet do exotického světa chutí. Tato lahodná roláda je nejen oku lahodící, ale také plná nádherného krému, který rozproudí radost v každém soustu. Pojďme společně objevit tuto dezertovou exotiku!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tygří roláda plněná mascarpone krémem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 8 vaječné bílky + špetka soli
- 200 g cukr
- vanilková esence – podle chuti
- 100 g mouky
- 7 g prášek do pečiva
Těsto:
- 20 g kakaový prášek + 30 ml vody + 1/2 bílkového krému
Krém č. 2:
- 250 g mascarpone
- 80 g moučkový cukr
- 125 ml smetany
- rumová esence – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy dejte bílky a přidejte špetku soli – vyšlehejte do krásné bílé pěny, pak během šlehání postupně přisypávejte cukr – šlehejte 2-3 minuty.
2. Následně přilijte vanilkovou esenci podle chuti a přisypejte prosátou mouku s práškem do pečiva – promíchejte a zapracujte stěrkou širokými tahy směrem nahoru.
3. Polovinu krému přendejte do jiné mísy – odložte stranou, dokud nebude připraveno k použití.
4. Druhou polovinu krému rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem 26 x 36 cm.
5. Do misky nasypejte kakaový prášek a zalijte ho vodou – míchejte, dokud nevznikne kakaová konzistence.
6. Pomocí stěrky vmíchejte kakaovou konzistenci do mísy s polovinu bílkového krému – promíchejte a nalijte do formy na první krém pomocí zdobicího sáčku.
7. Po dobrém rozetření kakaového krému nakreslete lžící kolmé čáry po celém povrchu plechu, a to jak vodorovně, tak svisle. Těsto tak získá vzhled tygra.
8. Pečte v předehřáté troubě 50 minut při 180 °C.
9. Do mísy dejte mascarpone a přisypejte moučkový cukr – stěrkou několikrát promíchejte, dokud se cukr nespojí, pak přilijte smetanu a rumovou esenci – šlehejte mixérem 3-4 minuty nebo dokud krém zcela neztuhne.
10. Potom vyšlehaný krém uložte do lednice, dokud nebude připraven k použití.
11. Po upečení těsta vyjměte plech z trouby a těsto z plechu.
12. Pomocí jiného plechu těsto otočte lícem dolů a odlepte papír na pečení.
13. Nechejte zcela vychladnout a předem připravený krém z mascarpone rozetřete po celé ploše upečeného těsta.
14. Srolujte do rolády a uložte ji do lednice alespoň na 3-4 hodiny nebo lépe přes noc.
15. Podávejte ji s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou chuť!