Připravte se na neodolatelný zážitek pro své chuťové pohárky! Naše sněhové řezy s kokosovým krémem jsou jednoduše lahodné a rozmazlí vaše chuťové buňky. Kombinace jemného kokosového krému a krásné textury sněhových řezů je prostě nepřekonatelná.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Sněhové řezy s kokosovým krémem
Porce: 12-15
Doba přípravy: 30 minut
Doba pečení těsta: 5-7 minut
Náročnost : Střední
Doba podávaní: Po 12 hodinách
Co budeme potřebovat:
Kokosový krém:
- 750 ml mléka
- 5 lžic kokosu
- 8 lžic cukru
- 3 lžíce škrobu
- 100 g másla
Těsto:
- 2-3 vejce
- 6 lžic cukru
- 5 lžic mléka
- 6 lžic oleje
- mouka – podle potřeby
Způsob přípravy sněhových řezu s kokosovým krémem:
1. Většinu mléka uvařte v nepřilnavém hrnci a asi 5-6 lžic si nechte v nádobě.
2. Do zbylého mléka vmíchejte kokos a přisypejte škrob – vše smíchejte, dokud nezískáte jednotnou a hustou směs.
3. Když se mléko začne vřít, zmírněte teplotu a přilijte směs. Průběžně nebo každých několik minut míchejte, aby se krém nepřichytil k pánvi. Když krém zhoustne, odstavte ho z ohně a přidejte máslo – promíchejte a nechte vychladnout.
4. Do mísy jsi dejte rozklepnuté vejce, přisypte cukr, přilijte mléko a olej. Potom postupně přisypávejte mouku, nejprve více, a jak se těsto spojuje, přisypávejte po menších částech – hněťte ručně. Když se těsto při hnětení přestane lepit na ruce, přestanete mouku vůbec přisypávat.
5. V závislosti na pánvi, kterou použijete na těsto, rozdělte těsto na 4-5-6 stejných dílů.
6. Jeden z dílů těsta rozválejte tence a co nejrovnoměrněji ho položte na dno formy, lehce vysypanou moukou.
7. Pečte v předehřáté troubě 5-7 minut při 160-170 °C, nebo dokud nezačne mírně hnědnout.
8. Upečený plát vyjměte na servírovací talíř a naneste na něj vrstvu kokosového krému a připravte další plát. Stejně postupujte se všemi ostatními pláty těsta až po poslední.
9. Trochu krému si ponechejte na potření posledního plátu těsta. Na vrstvu krému prosejte kokosové vločky a dort uložte na 12 hodin nebo přes noc do lednice, přikryjete pergamenem, přes který položíte nějaké závaží, aby se pláty dortu udržely v kontaktu s krémem. Nekrájejte ho dříve než po 12 hodinách!
10. Po 12 hodinách sněhové řezy s kokosovým krémem podávejte s láskou a skvělou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou kokosovou chuť!