Pomazánka z pečeného masa

Pomazánka z pečeného masa je skvělý způsob, jak využít zbytky z nedělního oběda. V kombinaci s dalšími surovinami vytvoříte chutný spread, který se perfektně hodí na čerstvý chléb nebo toast.

Zdroj: Jana Zajícová Lakoštíková

Ingredience:

  • Zbylé pečené maso (množství podle dostupnosti)
  • Sádlo (podle potřeby pro konzistenci)
  • Plnotučná hořčice (podle chuti)
  • Kyselé okurky (množství podle chuti, nasekané)
  • Cibule (nasekaná, množství podle chuti)
  • Sůl (podle chuti)
  • Pepř (podle chuti)

Postup:

1) Mletí masa: Zbylé pečené maso vložíme do mixéru nebo mlýnku na maso a pomeleme na drobno.

2) Příprava ostatních surovin: Kyselé okurky a cibuli nasekáme na jemno.

3) Smíchání pomazánky: V míse smícháme pomele pečené maso, sádlo, hořčici, nasekané kyselé okurky a cibuli. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem podle chuti.

4) Servírování: Pomazánku můžeme podávat na čerstvém chlebu, toastu nebo jako náplň do sendvičů. Skvěle se hodí i jako náplň do lívanců nebo na pečivo při pikniku.

Rychlá pomazánka s jablkem a ořechy: skvěle doplní čerstvý chléb


Tip:

Tuto pomazánku můžete obohatit i o další suroviny dle vaší chuti, například o česnek, papriku nebo rajčata.