Rychlá pomazánka s jablkem a ořechy: skvěle doplní čerstvý chléb

Potřebujete něco rychlého a chutného pro nečekané hosty? Tahle pomazánka je rychlá, jednoduchá a rozhodně okouzlí každého, kdo ji ochutná. Kombinace chleba, jablek, ořechů a křupavé cibule vytváří výjimečnou chuťovou harmonii.

Kombinace chleba, jablek, ořechů a křupavé cibule vytváří výjimečnou chuťovou harmonii.

Ingredience:

  • 1 bageta
  • 150 g másla (rozloženého na kostky pro smažení)
  • 1 cibule
  • 1 jablko
  • 50 g jader vlašských ořechů
  • sůl a mletý černý pepř – dle chuti
  • 1/2 lžičky hořčice

Postup:

Chlebové plátky: Bagetu nakrájejte na tenké plátky (asi 1 cm tlusté). Na rozehřáté pánvi s kostkou másla je opečte z obou stran do zlatohněda. Následně je dejte do mixéru nebo sekáčku.

Cibulová směs: Cibuli nakrájejte na drobné kostičky a na pánvi s kostkou másla ji orestujte, dokud nezprůhlední.

Jablková příloha: Jablko očistěte od jádřince a nakrájejte na kostičky. Přidejte je na pánev k cibuli s další kostkou másla a restujte do měkka.

Příprava ořechů: Vlašské ořechy drobně posekejte a na suché rozpálené pánvi je krátce opékejte.

Mixování: Všechny opečené ingredience (cibuli, jablko, ořechy) přesuňte do mixéru.

Koření: Do mixéru přidejte sůl, mletý černý pepř a hořčici. Vše důkladně promixujte do hladké konzistence.

Servírování: Bagetové plátky potřete pomazánkou a podávejte!


Tip:

Přidání malého množství skořice může pomazánce dodat zajímavý sladkokyselý nádech. Vhodný i jako předkrm při různých rodinných oslavách.


Doporučujeme: