Připravte si křupavé smažené brambory s houbami na pánvi, které jsou neodolatelnou pochoutkou plnou chuti. Tato lahodná kombinace smažených brambor a aromatických hub je ideální jako samostatné jídlo nebo jako příloha k různým pokrmům. Připravte si tuto neodolatelnou pochoutku a užijte si její bohatou chuťovou symfonii.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené brambory s houbami na pánvi
Co budeme potřebovat:
- 250 g žampiony
- 600 g brambory
- 1 cibule
- 20 g másla
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1 stroužek česneku
- čerstvý kopr – podle chuti
Jak budeme postupovat:
1. Houby nakrájejte na půlměsíčky, vložte je do pánve s olejem a na středním plameni je osmažte dozlatova. Po usmažení je přendejte na talíř a nechte stranou.
2. Do jiné pánve s olejem dejte brambory nakrájené na hrubé půlměsíčky a 5 minut je smažte na mírném ohni z každé strany.
3. Následně k nim vsypte jemně nakrájenou cibuli a kostku másla – promíchejte, nakonec přidejte usmažené žampiony a dochuťte solí a černým pepřem.
4. Také přidejte česnek nakrájený nadrobno a čerstvý kopr nakrájený na jemno – promíchejte společně.
5. Můžete je také podávat jako přílohu k jídlu nebo s dresinkem, který máte rádi.
6. Podávejte je hlavně s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé přejeme dobrou chuť!