Vítejte u receptu na rychlou, ale dokonalou nepečenou kokosovou roládu s lahodným krémem! Tato pochoutka je ideální volbou pro ty chvíle, kdy máte chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit hodiny u pečení. Během krátké chvíle si připravíte tento osvěžující dezert, který oslní vaše chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nepečená kokosová roláda s lahodným krémem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 100 g cukru
- 25 g kakaový prášek
- 40 g kukuřičný škrob
- 500 ml mléka
- vanilková esence – podle chuti
- 30 g másla
Ostatní:
- 100 g kokosové vločky
- 200 ml smetana
- 30 g moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Do hence jsi nasypejte cukr, přisypejte kakaový prášek a kukuřičný škrob – promíchejte metličkou, poté přilijte mléko – znovu promíchejte a vařte na mírném ohni.
2. Když krém začne vřít, stáhněte hrnec z ohně a do krému přidejte vanilkovou esenci a máslo – promíchejte.
3. Na plech o rozměrech 24 × 36 cm položte list pečicího papíru s delšími okraji a rovnoměrně rozprostřete kokosové vločky.
4. Připravený krém rovnoměrně nalijte na kokosové vločky. Ujistěte se, že je krém je rovnoměrně pokrytý po celé ploše plechu a uložte na 2 hodiny do lednice.
5. Do mísy jsi nalijte smetanu (velmi studenou z lednice) a přisypejte moučkový cukr – mixérem míchejte, dokud není smetana tuhá.
6. Plech vyjměte z lednice a rovnoměrně rozetřete vyšlehanou smetanu, pak uložte do lednice alespoň na 3-4 hodiny.
7. Po 3-4 hodinách vyjměte plech z lednice a nakrájejte roládu na 8 stejných obdélníků/čtverců o rozměrech asi 9 x 12 cm.
8. Potom pomocí pečicího papíru lehko srolujte do rolády. Nespěchejte a postupujte po malých krocích a následné je ještě uložte do lednice, kým je budete podávat.
9. Podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou kokosovou chuť!