Dnešní recept, který vám nabízíme, jsou pikantní pečené brambory s cibulí a česnekem, které jsou delikátní a skvěle se hodí i jako příloha k hlavnímu jídlu. Tak neváhejte už ani minutu a pusťte se do jejich přípravy! Křupavé, delikátní, božské pikantní pečené brambory pro Vás!
Pikantní pečené brambory
Co budeme potřebovat:
Ingredience na přípravu pikantních pečených brambor:
- 1 kg brambor + studená voda + sůl – podle chuti
- 3 lžíce kachního tuku
- 1 lžička rozmarýnu
- 2 lžičky tymiánu
- 2 červené cibule
- vločky červené papriky – podle chuti
- 4 stroužky česneku
Jak budeme postupovat:
Způsob přípravy pikantních pečených brambor:
1. Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na hrubší půlměsíce, poté je dejte do hrnce a zalijte takovým množstvím studené vody, aby byly pokryty. Dochuťte solí a přiveďte k varu – vařte 6-8 minut od bodu varu, nevařte do měkka, jen předvařte a po uvaření je sceďte.
2. Do pekáče dejte polovinu tuku, přidejte brambory, které okořeňte rozmarýnem a tymiánem, poté rozložte jemně nakrájené červené cibule, posypejte vločkami červené papriky – dobře promíchejte.
3. Lžící přilijte zbylý tuk – promíchejte a nakonec posypejte stroužky česneku.
4. Pečte v předehřáté troubě 35-40 minut při 200 °C dozlatova a dokřupava.
5. Po upečení je podávejte s láskou, velkou chutí a radostí.
Můžete je také podávat i jako přílohu k hlavnímu jídlu.
Přátele přejeme vám dobrou chuť!