Pruhovaná roláda

Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravenou žádnou chuťovku. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pruhovanou roládu. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.

Pruhovaná roláda
Zdroj: kozossegireceptek.com

Pruhovaná roláda

Co budeme potřebovat:

Ingredience na přípravu pruhované rolády:

Těsto obyčejné a kakaové:

  • 25 dkg hladké mouky
  • 25 dkg chlebové mouky
  • 8 dkg moučkového cukru
  • 7 g sušeného droždí – (2,5 dkg čerstvého)
  • 1 lžička soli
  • 2 dl vlažného mléka
  • 1 vejce
  • 5 dkg čajového měkkého másla
  • 1 dkg vanilkového cukru
  • 1,5 dkg kakaového prášku
  • 2 lžíce mléka

Recept na domácí koblížky, které jsou lepší než z pekárny.

Jak budeme postupovat:

Způsob přípravy pruhované rolády:

1. Do mísy nasypte prosátou hladkou mouku, chlebovou mouku, moučkový cukr, sušené/čerstvé droždí, sůl, dále nalijte vlažné mléko a přidejte měkké máslo – promíchejte a vypracujte těsto.

2. V misce smíchejte kakaový prášek s vanilkovým cukrem a nalijte mléko, promíchejte a obalte v něm polovinu těsta – vypracujete kakaové těsto.

3. Mísy s těstem přikryjte fólií a nechejte je na teplém místě odpočívat.

4. Poté je přeneste na čistou plochu vysypanou moukou, rozválejte je a položte jeden plát těsta na druhý.

5. Srolujte do rolky do poloviny a poté nožem vytvořte tenké plátky, vytvořte copánky a pokračujte v rolování.

6. Vložte do formy vyložené pergamenem na pečení, přikryjte fólií a nechejte několik minut odpočinout.

Pruhovaná roláda
Zdroj: kozossegireceptek.com

7. Potom pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 180 °C, podle potřeby, dokud nezíská zlatavou barvu.

Pruhovaná roláda
Zdroj: kozossegireceptek.com

8. Po upečení podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.

Pruhovaná roláda
Zdroj: kozossegireceptek.com

Přátelé přejeme vám dobrou chuť!