Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravenou žádnou chuťovku. Krok za krokem vám představíme skvělý recept na pruhovanou roládu. Pokud rádi mlsáte a zároveň jste vášnivým kuchařem či kuchařkou, budete mít z této novinky dozajista radost. Se šálkem skvělé kávy si budete připadat jako na obláčku.
Pruhovaná roláda
Co budeme potřebovat:
Ingredience na přípravu pruhované rolády:
Těsto obyčejné a kakaové:
- 25 dkg hladké mouky
- 25 dkg chlebové mouky
- 8 dkg moučkového cukru
- 7 g sušeného droždí – (2,5 dkg čerstvého)
- 1 lžička soli
- 2 dl vlažného mléka
- 1 vejce
- 5 dkg čajového měkkého másla
- 1 dkg vanilkového cukru
- 1,5 dkg kakaového prášku
- 2 lžíce mléka
Recept na domácí koblížky, které jsou lepší než z pekárny.
Jak budeme postupovat:
Způsob přípravy pruhované rolády:
1. Do mísy nasypte prosátou hladkou mouku, chlebovou mouku, moučkový cukr, sušené/čerstvé droždí, sůl, dále nalijte vlažné mléko a přidejte měkké máslo – promíchejte a vypracujte těsto.
2. V misce smíchejte kakaový prášek s vanilkovým cukrem a nalijte mléko, promíchejte a obalte v něm polovinu těsta – vypracujete kakaové těsto.
3. Mísy s těstem přikryjte fólií a nechejte je na teplém místě odpočívat.
4. Poté je přeneste na čistou plochu vysypanou moukou, rozválejte je a položte jeden plát těsta na druhý.
5. Srolujte do rolky do poloviny a poté nožem vytvořte tenké plátky, vytvořte copánky a pokračujte v rolování.
6. Vložte do formy vyložené pergamenem na pečení, přikryjte fólií a nechejte několik minut odpočinout.
7. Potom pečte v předehřáté troubě 20-25 minut při 180 °C, podle potřeby, dokud nezíská zlatavou barvu.
8. Po upečení podávejte s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!