Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám trávit příliš mnoho času v kuchyni? Máme pro vás rychlý a jednoduchý recept na krkovici na česneku s omáčkou, která je doslova neodolatelná.

Časová náročnost a náročnost receptu
- Čas přípravy: 20 minut
- Čas pečení: 1–1,5 hodiny
- Úroveň obtížnosti: Střední
Ingredience
- 1,5 kg krkovičky nakrájené na plátky
- 10 stroužků česneku
- 2 větší cibule nakrájené na kolečka
- sůl
Na omáčku:
- 4 lžíce oleje
- 4 lžíce sójové omáčky
- 10 lžic pikantního kečupu
- sladkou mletou papriku
- pepř
Prokládaná krkovice na pivu a česneku s bramborem a omáčkou: To musíte vyzkoušet!
Postup přípravy
Příprava plechu a masa
- Vymažte plech: Plech si nejdříve vymažeme olejem.
- Cibule a maso: Na plech uložíme vrstvu cibule a na ni plátky masa, které jsme předem důkladně opláchli.
- Osolte a opepřete: Maso osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.
Příprava omáčky a pečení
- Omáčka: Maso pokryjeme zbylou cibulí a přelijeme omáčkou – kečup, olej, sójovou omáčku, papriku a mletý pepř si smícháme.
- Pečení: Pečeme při 180 stupňů 1-1,5 hodiny.
Servírování
Krkovice na česneku je hotova! Podáváme s rýží nebo bramborami.

Doporučené recepty
Tip na večeři z brambor a kuřecích prsou – plněné kapsy
Závěr
Nepochybujeme, že tato krkovice vás i vaše strávníky okouzlí. Přejeme vám dobrou chuť!