Když nevím co vařit, tak připravím tuhle krkovičku na cibulce s rychlou přípravou

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám trávit příliš mnoho času v kuchyni? Máme pro vás rychlý a jednoduchý recept na krkovici na česneku s omáčkou, která je doslova neodolatelná.

Krkovička na cibulce Vás překvapí svou chutí.

Časová náročnost a náročnost receptu

  • Čas přípravy: 20 minut
  • Čas pečení: 1–1,5 hodiny
  • Úroveň obtížnosti: Střední

Ingredience

  • 1,5 kg krkovičky nakrájené na plátky
  • 10 stroužků česneku
  • 2 větší cibule nakrájené na kolečka
  • sůl

Na omáčku:

  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 10 lžic pikantního kečupu
  • sladkou mletou papriku
  • pepř

Prokládaná krkovice na pivu a česneku s bramborem a omáčkou: To musíte vyzkoušet!


Postup přípravy

Příprava plechu a masa

  1. Vymažte plech: Plech si nejdříve vymažeme olejem.
  2. Cibule a maso: Na plech uložíme vrstvu cibule a na ni plátky masa, které jsme předem důkladně opláchli.
  3. Osolte a opepřete: Maso osolíme a potřeme prolisovaným česnekem.

Příprava omáčky a pečení

  1. Omáčka: Maso pokryjeme zbylou cibulí a přelijeme omáčkou – kečup, olej, sójovou omáčku, papriku a mletý pepř si smícháme.
  2. Pečení: Pečeme při 180 stupňů 1-1,5 hodiny.

Servírování

Krkovice na česneku je hotova! Podáváme s rýží nebo bramborami.

Krkovička s bramborami.

Doporučené recepty

Tip na večeři z brambor a kuřecích prsou – plněné kapsy


Závěr

Nepochybujeme, že tato krkovice vás i vaše strávníky okouzlí. Přejeme vám dobrou chuť!