Domácí koblížky, které jsou lepší než z pekárny

Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na domácí koblížky, je tím pravým. Chutná sladká pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin a výsledek je potěšující. Děti je milují a vy budete také! Příprava je velice snadná a hlavně rychlá. Sladké, voňavé, jemné a lahodné.

Domácí koblížky, které jsou lepší než z pekárny
Zdroj: kozossegireceptek.com

Domácí koblížky, které jsou lepší než z pekárny

Co budeme potřebovat:

Ingredience na přípravu domácích koblížku:

Těsto:

  • 3 dl vlažné mléko
  • 3 lžíce cukru
  • 50 dkg hladké mouky
  • 2 dkg droždí – (nebo polovina balíčku sušeného droždí)
  • 2 žloutky
  • nastrouhaná kůra z 1 citronu
  • špetka soli
  • 50 ml oleje

Ostatní:

  • 5 dl oleje – na smažení

Na zdobení a posypání:

  • moučkový cukr
  • libovolný džem

Jak budeme postupovat:

Způsob příprav domácích koblížku:

1. Smíchejte vlažné mléko s cukrem a 1 lžící mouky, rozdrobte do něj droždí a nechte vzejít kvásek.

2. Do větší mísy prosejte mouku, uprostřed udělejte důlek, přidejte kvásek, pak žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli – dobře promíchejte a nakonec pomalu přilívejte olej. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechejte kynout, dokud se nezdvojnásobí.

3. Po vykynutí těsto rozválejte na pomoučené desce na tloušťku prstu, vykrojte kulatý tvar koblih, přikryjte a nechejte asi 30 minut odpočinout.

4. Rozehřejte olej v pánvi a položte do něj koblihy – smažte je na mírném ohni dozlatova a dokřupava, ak jsou krásné zlatisté přendejte je na kuchyňskou utěrku, aby olej vsákl.

5. Nakonec je posypejte moučkovým cukrem a také je můžete ochuťit libovolným džemem, který máte rádi.

6. Podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.

Domácí koblížky, které jsou lepší než z pekárny
Zdroj: kozossegireceptek.com

Přátelé přejeme vám dobrou sladkou chuť!