Dopřejte si hrnek horkého čaje nebo oblíbené kávy, pohodu s rodinou a uspokojte mlsné jazýčky. Tento recept na domácí koblížky, je tím pravým. Chutná sladká pochoutka, na kterou budete potřebovat jen pár surovin a výsledek je potěšující. Děti je milují a vy budete také! Příprava je velice snadná a hlavně rychlá. Sladké, voňavé, jemné a lahodné.
Domácí koblížky, které jsou lepší než z pekárny
Co budeme potřebovat:
Ingredience na přípravu domácích koblížku:
Těsto:
- 3 dl vlažné mléko
- 3 lžíce cukru
- 50 dkg hladké mouky
- 2 dkg droždí – (nebo polovina balíčku sušeného droždí)
- 2 žloutky
- nastrouhaná kůra z 1 citronu
- špetka soli
- 50 ml oleje
Ostatní:
- 5 dl oleje – na smažení
Na zdobení a posypání:
- moučkový cukr
- libovolný džem
Jak budeme postupovat:
Způsob příprav domácích koblížku:
1. Smíchejte vlažné mléko s cukrem a 1 lžící mouky, rozdrobte do něj droždí a nechte vzejít kvásek.
2. Do větší mísy prosejte mouku, uprostřed udělejte důlek, přidejte kvásek, pak žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a špetku soli – dobře promíchejte a nakonec pomalu přilívejte olej. Přikryjte kuchyňskou utěrkou a nechejte kynout, dokud se nezdvojnásobí.
3. Po vykynutí těsto rozválejte na pomoučené desce na tloušťku prstu, vykrojte kulatý tvar koblih, přikryjte a nechejte asi 30 minut odpočinout.
4. Rozehřejte olej v pánvi a položte do něj koblihy – smažte je na mírném ohni dozlatova a dokřupava, ak jsou krásné zlatisté přendejte je na kuchyňskou utěrku, aby olej vsákl.
5. Nakonec je posypejte moučkovým cukrem a také je můžete ochuťit libovolným džemem, který máte rádi.
6. Podávejte je s láskou, velkou chutí a radostí.
Přátelé přejeme vám dobrou sladkou chuť!