Představujeme klasický recept na kynuté knedle, které jsou vařené v páře a nabízejí měkkou, nadýchanou konzistenci. Perfektní doplněk k vašemu tradičnímu pokrmu!
Ingredience:
- 200 ml mléka
- 1 vejce
- 130 g bílého jogurtu
- 1 lžička soli
- 1 lžička cukru
- 1 lžíce oleje
- 500 g polohrubé mouky
- 2 lžičky sušeného droždí (nebo 1/2 kostky čerstvého droždí)
Postup:
1) Příprava těsta: V míse smíchejte mléko, vejce, jogurt, sůl, cukr a olej. Přidejte polohrubou mouku a droždí. Zpracujte vše do hladkého, nelepivého těsta.
2) Přikryjte mísu utěrkou a nechte těsto na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
3) Po vykynutí těsto rozdělte na dvě části. Zformujte z nich dvě podlouhlé šišky.
4) Přikryjte a nechte kynout dalších 20 minut.
5) V páře vařte knedlíky 25 minut.
6) Po vaření knedlíky propíchejte špejlí, aby se uvolnila pára a knedlíky zůstaly měkké.
Doporučujeme:
Tip:
Knedlíky jsou ideální k masovým omáčkám nebo gulášům. Můžete je také podávat s ovocem a posypat moučkovým cukrem pro sladkou variantu.