Dnes vám s láskou a radostí přinášíme recept na domácí chléb s křupavou kůrkou. Domácí chléb je mnohem lepší než kupovaný, pokud víte, jak ho správně připravit! A my vám dnes ukážeme jednoduchý recept, jak máte postupovat. Společně si připravíme domácí chléb s křupavou kůrkou, který je jemný, lahodný a křupavý. K tomuto receptu se budete s radostí vždy vracet znovu a znovu a už ho nebudete kupovat v obchode!
Domácí chléb s křupavou kůrkou
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 700 g mouky
- 1 lžička soli
- 2 lžičky sušené droždí
- 1 lžička cukru
- 50 ml oleje
- 400 ml teplá voda
Jak budeme postupovat:
1. Do větší mísy nasypejte prosátou mouku, poté přisypte sůl – dobře promíchejte dřevěnou lžící.
2. Sušené droždí a cukr rozpusťte v troše vlažné vody – promíchejte a nalijte na mouku, pak přilijte olej a teplou vodu – vše promíchejte dřevěnou nebo silikonovou lžící.
3. Těsto velmi dobře hněťte 10-15 minut mělo by být pevné a homogenní. Vytvarujte z něho kouli a přendejte do mísy, kterou přikryjte bavlněnou utěrkou nebo fólií a nechejte 1 hodinu kynout na teplém místě.
4. Po 1 hodině vyjměte těsto z mísy a přeneste ho na lehce pomoučený stůl – znovu hněťte 2-3 minuty a získáte jemné těsto, z kterého vytvarujte znovu kouli.
5. Plech vyložte pečicím papírem a těsto položte doprostřed, pak ho přikryjte čistou kuchyňskou utěrkou a nechejte 10-15 minut kynout.
6. Předehřejte troubu na 200 °C a na dno trouby postavte nádobu s vodou. Do kouli těsta udělejte zářezy ostrým nožem na požadovaný vzor.
7. Pečte ho v předehřáté troubě 1 hodinu a 20 minut dokřupava.
8. Před podáváním ho nechejte alespoň 1 hodinu vychladnout.
9. Podávejte ho s láskou, velkou chutí a grácií.
Přátelé přejeme vám dobrou chuť!