Medvídek zachráněn farmářem: Z toulavého sirotka k oblíbenému mazlíčkovi

Ve vesnici v Borisovské oblasti v Bělorusku se objevil neočekávaný návštěvník. Hladové medvídě, které se ztratilo a hledalo jídlo, se ocitlo ve složité situaci. Ale to vše se změnilo díky jednomu srdnatému farmáři. Nikolaj Vasilievič Terletský teď má ve svém domě neobvyklého, ale zároveň neskutečně roztomilého mazlíčka.

Zdroj: planetabelarus

Tento malý hrdina příběhu byl pro svůj mladý věk odmítnut zoologickou zahradou a v přírodě by sotva přežil. Když na svou farmu přivedl mládě, Terletský věděl, že má před sebou velkou výzvu. V Bělorusku jsou hnědí medvědi považováni za ohrožený druh a jsou chráněni zákonem. Po konzultaci s úřady byla situace jasná: medvídě vrátit zpět do divočiny nebo jej nechat uspat. Pro Terletského však nebyla volba těžká.

Zdroj: planetabelarus

I když myslivci hledali matku medvíděte v okolních lesích, nikde se neobjevila. Osud tohoto mláděte tak byl pevně svázán s Nikolajem, který ho rozhodně nezklamal.

Zdroj: planetabelarus

Nyní, díky jeho laskavosti a péči, má tento malý medvěd druhou šanci na šťastný život. A příběh o tom, jak medvídě našlo nový domov díky srdci jednoho člověka, inspiroval mnoho dalších v Bělorusku i mimo něj.