Vítejte u receptu na výjimečný malinový dort s lahodným vanilkovým krémem, který vám přinese nezapomenutelnou chuťovou zkušenost. Tento dokonalý dezert je ideální pro oslavy, rodinné setkání nebo prostě jen tak, abyste si dopřáli něco sladkého. Následujte naše jednoduché kroky a připravte si tento lahodný dort, který potěší vaše chuťové buňky.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Malinový dort s vanilkovým krémem
Co budeme potřebovat:
Krém:
- 2 vejce
- 15 g vanilkového cukru
- 150 g cukru
- 50 g mouky (nebo škrobu)
- 600 ml mléka
- 180 g másla pokojové teploty
Ostatní:
- kostky ledu
- voda – na zalití
Základ – těsto:
- 150 g mouky
- 10 g kukuřičného škrobu
- 10 g prášku do pečiva
- 4 bílky
- špetka soli
- 120 g cukru
- 4 žloutky
- 20 ml rostlinného oleje
Impregnace:
- 50 g bílé čokolády
- 80 ml horkého mléka
Na zdobení a posypání:
- čerstvé maliny
- moučkový cukr
Jak budeme postupovat:
1. Do hrnce jsi rozklepněte vejce, přisypejte vanilkový cukr, cukr a mouku – promíchejte a pak přilévejte postupně mléko – míchejte do jemné konzistence a vařte na mírném ohni do zhoustnutí.
2. Po uvaření krém přelijte do misky, přikryjte fólií a vložte do mísy s ledem, který zalijte vodou – nechejte odpočívat.
3. Ve velké míse smíchejte mouku, kukuřičný škrob a prášek do pečiva – promíchejte.
4. Do druhé mísy vlijte bílky, přidejte špetku soli – vyšlehejte a za stálého šlehání postupně přisypávejte cukr.
5. Následně do pěkné vyšlehané bílé pěny vmíchejte žloutky a přilijte olej – pokračujte ve šlehání a postupně přisypávejte prosáté suché ingredience – promíchejte a těsto je hotové!
6. Připravte si formu o průměru 20 cm vyloženou pergamenovým papírem a nalijte do ní hotové těsto – špejlí promíchejte a pečte v předehřáté troubě 40 minut při 170 °C.
7. Poté odstraňte fólii z misky s krémem – promíchejte a druhé míse vyšlehejte máslo, do kterého postupně přidávejte krém.
8. Upečené těsto vyjměte z formy, odstraňte pečicí papír a odkrojte vrchní část, kterou přendejte do mixéru – rozmixujte.
9. Potom ho rozkrojte na 3 stejné díly, které impregnujte s rozpuštěnou bílou čokoládou s horkým mlékem.
10. Spodní část těsta položte do obruče a naneste získaný krém, který rozetřete a uhlaďte, poté položte druhou naimpregnovanou část těsta a postup opakujte.
11. Poslední-vrchní část těst ozdobte zbylým krémem, pomocí zdobicího sáčku vytvarujte růžičky a naaranžujte střídavě čerstvé maliny.
12. Také potřete zbylým krémem boky dortu a posypejte je rozmixovaným těstem.
13. Na závěr posypejte celý dort moučkovým cukrem a podávejte ho s láskou a velkou chutí.
Přátelé, přejeme vám dobrou sladkou chuť!