Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na černohorský řízek. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

Černohorský řízek
Co budeme potřebovat:
- 1 kg vepřové karé
- 500 g brambory
- 2 ks vejce
- 3 stroužky česneku
- 1 ks cibule
- 3 PL hladká mouka
- sůl podle chuti
- mletý pepř podle chuti
- mletý kmín podle chuti
- majoránka podle chuti
- olej na smažení
- hladká mouka na obalování
- strouhaný sýr k posypání
Jak budeme postupovat:
1. Maso nakrájejte na plátky, lehce je naklepejte a poté osolte a opepřete.
2. Oloupejte cibuli a česnek, nakrájejte je nadrobno a smíchejte s 1 vejcem. Brambory nastrouhejte najemno, přidejte rozmixovanou cibuli a česnek, vejce, mouku a podle chuti sůl, mletý černý pepř, mletý kmín a majoránku. Vše dobře promíchejte. Mouku přidávejte postupně – můžete přidávat nebo ubírat podle potřeby.
3. Karé obalte v hladké mouce a poté v bramborovém těstíčku. Připravené kotlety osmažte na rozpáleném oleji. Před podáváním posypte strouhaným sýrem.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na řízek z mletého masa s uzeným eidamem a s kapustami.