Řízek z mletého masa s uzeným eidamem a s kapustami

Řízek z mletého masa s uzeným eidamem a s kapustami. Příprava pokrmu vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka! Za recept děkujeme Monice.

Řízek z mletého masa s uzeným eidamem a s kapustami
Zdroj: Monika Sochorová

Recept na řízek z mletého masa

Co budeme potřebovat:

Na řízek:

  • Cca 550g mletého masa (já měla mix v poměru 70 vepřové/30 hovězí)
  • 100ml smetany ke šlehání (zbytek jsem použila na kaši)
  • petrželka
  • cca 75 g nastrouhaného uzeného eidamu (a cca stejné množství si nakrájíme na kostičky)
  • sůl, pepř, špetka muškátového květu

Na kapustičky:

  • kapustičky
  • slaninu
  • plátek másla
  • sůl, pepř

Jak budeme postupovat:

1) Všechny přísady na maso jsem důkladně spojila studenýma rukama a nechala odpočinout v lednici alespoň hodinu (ale klidně přes noc)

Řízek z mletého masa s uzeným eidamem a s kapustami
Zdroj: Monika Sochorová
2) Následně vytvoříme placku a umístíme kostičky sýru a zabalíme.
Řízek z mletého masa s uzeným eidamem a s kapustami
Zdroj: Monika Sochorová
3) Řízky obalíme a usmažíme tentokrát ve vyšší vrstvě oleje (použijte způsob, který vyhovuje Vám).
Řízek z mletého masa s uzeným eidamem a s kapustami
Zdroj: Monika Sochorová
Řízek z mletého masa s uzeným eidamem a s kapustami
Zdroj: Monika Sochorová

4) Kapustičky jsem očistila, rozpůlila, osolila, opepřila, podlila pul deckou vody a dusila pod pokličkou cca 3 minutky.

Řízek z mletého masa s uzeným eidamem a s kapustami
Zdroj: Monika Sochorová

5) Pak přidala slaninu, plátek másla a vše orestovala.

Řízek z mletého masa s uzeným eidamem a s kapustami
Zdroj: Monika Sochorová

6) Už stačí jen nandat a můžete si pochutnat.