Vzal staré cihly a začal tvořit: Úžasná venkovní kuchyň za 2 měsíce, která ještě nemá finální podobu

Máte ve sklepě nebo na dvorku staré cihly a nevíte, co s nimi? Inspirujte se tímto úžasným projektem, kdy se z běžných cihel může stát impozantní venkovní kuchyň. Za pouhé dva měsíce a s využitím 3500 cihel vznikl skvost, který potěší oko i chuťové buňky.

Zdroj: Laci Tasky

Krok za krokem: Jak začít? Prvním krokem je plánování. Rozmyslete si, kde by vaše venkovní kuchyň měla stát, jakou by měla mít velikost a jaké funkce by neměly chybět. Je důležité myslet na přístup k vodě, elektřině a případně plynu.


Výběr materiálu: Proč právě staré cihly? Staré cihly nejen, že dodají vaší kuchyni rustikální vzhled, ale také jsou odolné vůči povětrnostním vlivům. Navíc, využitím starých materiálů šetříte životní prostředí a dáváte starým věcem nový život.


Stavba krok za krokem: Po vyčištění a přípravě místa můžete začít s výstavbou základů. Následuje zdění, kde je důležité dbát na pevnost a stabilitu konstrukce. Ačkoliv po dvou měsících může být stavba stále v hrubém stavu, již nyní lze vidět obrysy budoucí kuchyně.


Finální doteky a výhody venkovní kuchyně: Po dokončení hrubé stavby přicházejí na řadu detaily – výběr pracovních desek, instalace grilu, případně sporáku a dalších prvků. Venkovní kuchyň vám poskytne ideální místo pro vaření v teplých letních dnech a stane se místem setkání s rodinou a přáteli.


Pokud hledáte inspiraci, jak využít staré cihly a chcete mít jedinečné místo pro grilování a vaření na čerstvém vzduchu, venkovní kuchyň je skvělým řešením. Prohlédněte si tento projekt a nechte se inspirovat k vlastní realizaci!

Prohlédněte si také – Na dvůr si nechali přivézt staré plastové nádrže na vodu: Během několika hodin je proměnil v krásnou dekoraci!


Chcete vidět více fotografií z výstavby této kuchyně? Prohlédněte si naši fotogalerii a objevte, jak kouzelný prostor může vzniknout z obyčejných cihel.

Zdroj: Laci Tasky
Zdroj: Laci Tasky
Zdroj: Laci Tasky
Zdroj: Laci Tasky
Zdroj: Laci Tasky
Zdroj: Laci Tasky
Zdroj: Laci Tasky
Zdroj: Laci Tasky